Varden

Trodde nesten ikke det han så

18 år gamle Mats Andersen kunne juble for sitt aller første NM-gull, men tiden ble den største opplevelse­n for telemarkin­gen.

- Bjorn.borge@varden.no

▶ – Det er kjempegøy å vinne NM-gull, men tiden er mye viktigere enn medaljen, sier Andersen etter triumfferd­en på 800 meter fri.

Han sto med 8.18 som personlig rekord før han traff vannflata, og hadde en teori om at det måtte vaere mulig å svømme på under 8.10.

Under seniorkrav­et

Idet han slo inn til det historiske gullet, så han 8.00,28 på resultatta­vla.

– Det var absolutt ikke forventet. Veldig gøy, og faktisk under senior-landslagsk­ravet, forteller Stathelle-gutten, som svømmer for Lambertset­er.

Han er ikke i tvil om at flyttelass­et til Oslo og studiene på Vang er en stor årsak til supertiden.

– Absolutt. Jeg har fått et veldig løft i treningshv­erdagen min. Trener med mange av de beste i Norge, i en god klubb med et godt miljø. Det var på tide å ta dette steget, og jeg er glad for at jeg valgte det.

Tar man med i betraktnin­gen at Mats’ hovedøvels­e egentlig er den som venter fredag, setter det prestasjon­en i et godt lys.

Skikkelig på

– Ja, det er 400 fri jeg normalt er best på, bekrefter gullvinner­en, som er klar på at han må glemme torsdagens suksess før fredagens start.

– Jeg må vaere helt klar og skikkelig på. Det satser jeg på å klare.

Også tidligere lagkamerat­er i Poseidon leverte gode prestasjon­er på første dag av NM.

På den lange 800-meteren var både Lucas Rennesund og Anders Valdar i finaler. Rennesund ble fem og ti i de to årsklassen­e, mens Valdar var nummer åtte.

Gode tider

Begge var rundt eller under sine personlige rekorder, og det var gjenganger­tema for porsgrunns­klubbens svømmere torsdag.

Ine Marie Andersen ble nummer sju på finalen på 100 meter butterfly, med tiden 1.02,56. Fredrik Frantzen tok sølv på 200 medley og bronse på 200 rygg, mens Kristine Johnson var inne til sjuendepla­ss på 200 meter bryst.

Mesterskap­et i Asker fortsetter resten av helgen.

▶ Bjørn Borge

 ?? FOTO: ØYVIND THORSEN ?? GULL: Mats Andersen innledet junior-NM i svømming med gull og en råsterk personlig rekord på 800 fri.
FOTO: ØYVIND THORSEN GULL: Mats Andersen innledet junior-NM i svømming med gull og en råsterk personlig rekord på 800 fri.
 ?? FOTO: POSEIDON ?? FINALER: Poseidon-svømmerne markerte seg på første dag.
FOTO: POSEIDON FINALER: Poseidon-svømmerne markerte seg på første dag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway