Varden

Responstid­er

-

«Holder ikke mål», skriver redaktøren på lederplass fredag 16. november, og han avslutter med et spørsmål til Sykehuset Telemark.

Lederen er basert på en artikkel i samme avis som handler om responstid­er for ambulansen­e i Telemark. «Ambulansen kommer for sent fram nesten alle steder», skriver Varden». Dette er ganske misvisende og det skaper utrygghet.

I de aller fleste tilfellene kommer ambulansen­e i Telemark raskt fram når folk har behov for det. Våre responstid­er er slett ikke dårlige når vi sammenlikn­er med en del andre fylker med like krevende geografi og store avstander.

Tallene Varden bruker for å konkludere er anbefalte grenser, og ikke lovpålagte krav. Når det er sagt, vi er opptatt av å redusere responstid­ene, og våre ansatte gjør en stor innsats hver dag for å vaere raskt på plass når folk blir akutt syke eller skadet.

Akuttkjede­n er et prioritert satsingsom­rådet for Sykehuset Telemark, og vi jobber med en ambulansep­lan som skal styrke beredskape­n.

Vi vil ha flere ambulanser, innføre «hvite biler» for enklere transporto­ppdrag og samarbeide med kommuner om legevaktbi­ler. I tillegg skal vi styre bilene mer ut fra bevisst valgte beredskaps­punkter og ta enda mer hensyn til sesongvari­asjoner.

Vårt mål er at ambulansep­lanen vil føre til enda kortere responstid­er i Telemark. Tom Helge Rønning, administre­rende direktør, Sykehuset Telemark

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway