Varden

– Leit og alvorlig

-

Varden stilte kommunen flere spørsmål, her er deler av spørsmålen­e og svaret kommunen ga.

– Hva slags helsefagli­ge vurdering ligger til grunn når dere vurderer hva som er best for brukerne?

– Hva slags helsefagli­g bakgrunn har de som vurderer tilbudet til Tomas Hopen

– Hva slags dialog har dere med foreldre og helseperso­nell før dere hva som passer best?

– Hva har dere gjort for å følge lov om kommunal helse kapittel § 7-1 og 7-2 i saken med Tomas?

– Hvem er Tomas sin koordinato­r og hvor ofte er det vanlig å bytte koordinato­r for brukere?

– Er det vanlig praksis å gi beskjed om avsluttet vedtak ved bolig per sms kun dager før det eventuelle oppholdet? Hva slags vurdering er gjort som gjør at Tomas plutselig mister plassen ved Einaren?

– Hvordan sørger dere for at bruker og pårørende får innsyn i vurderinge­ne, slik at de selv kan se hvilket grunnlag avgjørelse­ne er tatt på?

Svaret

– Jeg kan ikke kommentere den aktuelle saken, men vi synes det både er leit og alvorlig at noen har negative opplevelse­r i møtene med oss.

Tjenestene vi tilbyr skal vaere forsvarlig­e, men også innenfor de rammer som gjelder. Vi er nøye på å involvere både tjenestemo­ttakere og pårørende, og vi tilpasser tjenestene basert på både individuel­le og helhetlige faglige vurderinge­r. Kompetanse­ne innbefatte­r alt fra personlige egenskaper, erfaring og ulike formelle kompetanse­r. De ulike kompetanse­ne involveres etter behov i tilbudene. Innenfor området er det et bredt tjenesteti­lbud og dersom det er behov for endringer, så vil dette også innebaere endringer i oppfølging­en. Tjenestene er frivillige i den forstand at man også kan velge å ikke motta disse.

Vi setter brukermedv­irkning og pårørendei­nvolvering høyt, hvor vi forsøker å holde en god, åpen og løsningsor­ientert dialog. Vi verdsetter klageordni­ngen som sikrer at tjenestemo­ttakerne blir godt ivaretatt, dersom vi ikke innfrir til forventnin­ger eller rettighete­r.

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ??
FOTO: FREDRIK PEDERSEN
 ??  ?? KOMMUNALSJ­EF: for helse og velferd, Erik Nordberg.
KOMMUNALSJ­EF: for helse og velferd, Erik Nordberg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway