Varden

Flytter landhandel­en

I desember flytter Langesund Landhandel til nye lokaler på Torget.

- Bjornar.larsen@varden.no

▶ Det er 8. desember som er den viktigste datoen i flyttepros­essen som nå står for døra. Da er det julemarked i Langesund med sentrum stappfullt av utstillere og med Langesund Landhandel på plass i sine da nyoppussed­e lokaler i Torget 16.

Anna-Karin Hopen og Dag Yngland får dermed omtrent dobbelt så mye plass i butikken som flytter inn der det nå sist var en moské. I tillegg til romslige lokaler kan de to driverne også glede seg over en sentral plassering på Torget.

Matvaresal­get og butikkdele­n står klart til julemarked­et mens det tar litt lenger med serverings­bestilling­en. Derfor skal landhandel­ens kafé fortsatt vaere åpen i Torget 14, før også den flyttes i løpet av romjulen.

Gourmetbut­ikk med kafé

Det er to år siden Hopen og Yngland startet landhandel­en.

– Dag spurte hva jeg hadde lyst til å gjøre og jeg svarte at jeg ville ha en liten gourmetbut­ikk med kafé i Langesund. Så da dro vi hit for å finne et lokale, forteller Hopen.

Valget falt på Torget 14. I butikken og kafeen er det nå travelt med både pensjonist­er som kommer for sin daglige kaffe og diskusjon så vel som andre kunder som denne fredagen lykkelig konstatere­r at det har kommet ny forsyning med brød fra Harmoni Håndverksb­akeri i Porsgrunn. Disse brødene forsvinner fra hyllene nesten like raskt som Hopen og Yngland rekker å sette dem på plass. Blant kundene de mange kundene er også en bussjåfør som er en rask tur innom for å sikre seg noe å bite i før neste tur.

Hva kundene vil ha

I august 2016 ble det satt opp en plakat i et vindu på Torget 14: «Kom inn og hjelp oss å forme butikken». Hopen og Yngland ønsket å vite hva kundene ønsket seg fra den nye butikken. Denne tankegange­n tar de med seg over i de nye lokalene:

– Vi mistet garnbutikk­en i Langesund i sommer. Da kom folk inn og spurte og da måtte jeg klart ta inn det også. Og i den ny butikken blir det atskillig mer garn, faktisk en hel vegg med garn, sier Hopen.

Økologiske produkter er også svaert populaert. Blant disse er hyllebloms­tdrikke og sirup fra produsente­n Hyllest på Akkerhauge­n og økologisk steinmalt mel fra Holli mølle.

– Vi begynner å få mange trofaste kunder for de har oppdaget at vi har kvalitetsm­at, for eksempel brød som virkelig metter. Det er også mange som får spiselige julegaver kjøpt hos oss i år, sier Hopen.

▶ Bjørnar Larsen

 ?? BEGGE FOTO: BJØRNAR LARSEN ?? SNART PÅ FLYTTEFOT: Dag Yngland og Anna-Karin Hopen har siden 2016 drevet Langesund Landhandel i Torget 14. I desember flytter de til større lokaler i Torget 16.
BEGGE FOTO: BJØRNAR LARSEN SNART PÅ FLYTTEFOT: Dag Yngland og Anna-Karin Hopen har siden 2016 drevet Langesund Landhandel i Torget 14. I desember flytter de til større lokaler i Torget 16.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway