Varden

Holdt lekestue

Det var ikke kvelden for utsøkt forsvarsog keeperspil­l, men etter 60 minutter med gladhåndba­ll, hadde Herkules scoret 40 – og sluppet inn 28.

- ▶ Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

▶ Herkules gjorde som de ville, og ville nok til å score 40 mot Randesund søndag. Det siste var en utsøkt dobbel flyver, som ikke treneren så komme.

– I pausen snakket vi om dette med å avslutte med en god følelse, sier trener Rune Teigen, som så unge gutter gripe sjansen i en nykomponer­t oppstillin­g fra start.

Det ga pauseledel­se 24-12, og Teigen er normalt ikke en stor tilhenger av et forsvarssp­ill preget av kveldsåpen­t.

Men det fortsatte i samme stil.

– Går på sløvhet

– Det ble mest fokus på å få ballen i mål. Dermed mistet vi litt bakover, det ble veldig åpent mot målvakt, og slikt går rett og slett på sløvhet. Men, noen kamper blir slik, sier den rutinerte treneren.

Han satte også tilnaermet klubbrekor­d i antall bytter i løpet av en kamp der det tidlig var klart at Herkules ville vinne med pluss-minus ti, og hvor begge lag bidro med avslutning­er med det lille ekstra.

Dobbel flyver

Som da Herkules scoret sitt aller siste på en dobbel flyver, med Preben Evensen som avslutter.

Den kom ikke fra treneren. – Nei, den har jeg ikke sett før. Dette er noe de selv har kommet med, sier treneren smilende, og lot defensive riper i lakken bli til å leve med.

Likte gode svar

Han ga heller honnør til kollektive­t, og litt ekstra til gode svar på tiltale.

– Andreas (Nikolaisen) har nesten ikke vaert innpå. Her startet han og scoret seks-sju før pause. Nawid Karimi-Zand scoret ikke så mange, men var god i forsvar. han tok utfordring­en om å hjelpe toeren fra sin kant. Slike svar like jeg, sier Herkules-treneren.

 ?? SPORT: HÅNDBALL FOTO: BJØRN BORGE ??
SPORT: HÅNDBALL FOTO: BJØRN BORGE
 ??  ?? SCORING: Sander Svardal henger vel og lenge,
SCORING: Sander Svardal henger vel og lenge,

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway