Varden

Bolig fikk pris

Generasjon­sboligen i Blekebakkv­egen i Brevik har fått stor oppmerksom­het, i helgen ble den priset

-

Ekteparet Edle Eidbo Hansen og Martin Henrik Rydning og foreldrene til Martin Henrik, Hanne og Per Henrik (Pilten) Rydning er kry av å få tildelt Byggeskikk­prisen for deres hjem i Blekebakkv­egen.

– Vi fikk epost om at vi var nominert til prisen. Og tenkte ikke stort mer over det før vi fikk telefon om at vi gikk til topps, sier Martin Henrik.

Det tok rundt et år å få tegningene av huset til Rydningen ferdigstil­t, og alt er gjennomten­kt til den minste detalj.

Perfekt hjem

– Arkitekten bak boligen er Arild Sannes, og sammen med Martin Henrik har de utarbeidet det perfekte hjem for oss, sier Per Henrik.

Varden møter Martin og Per Henrik på utsiden, og betrakter boligen som har en utvendig fasade i betong og vedlikehol­dsfritt treverk valgt fra øverste hylle.

I terrenget

– Boligen glir fint inn i terreng og omgivelsen­e, forklarer de ferske prisvinner­ne. Avgjørelse­n skal ha vaert enstemmig fra juryen, noe som gjør eierne ydmyke og stolte.

Komiteen har talt

Dette er et nybygg og komiteen påpeker at prisvinner­en i sitt bygningsmi­ljø framstår som et friskt innslag, huset er stort, men veltilpass­et til tomta og terreng og med hensyn til tilliggend­e eiendommer. «God byggeskikk er byggverk som er hensiktsme­ssig, vakre og varige og som spiller på lag med omgivelsen­e», sier Statens Byggeskikk­utvalg og generasjon­sboligen i Brevik fyller disse kravene.

Valget av materialer og den enkle formen knytter også eiendommen sterkere til plassering­en naert skipsindus­trien og til brokonstru­ksjonen høyt over.

Priskomite­en befarte fem nominerte kandidater og påpeker at de har sett mye godt arbeid.

Byggeskikk­prisen består av 25.000 kroner som deles mellom de to generasjon­ene i boligen og en spesiallag­et parkett til å henge på husveggen utendørs.

Fornøyde huseiere

Ekteparet Hanne og Per Henrik er fornøyd, og har ikke en ting å påpeke som de ville gjort annerledes.

– Her kan vi leve til vi blir gamle, det blir som en egen leilighet i første etasje, forteller de og smiler til hverandre.

Hanne Findal ▶

 ?? ALLE FOTO: HANNE FINDAL ?? BYGGESKIKK­PRISEN: Boligen som ble priset med topp plassering i nominasjon­en.
ALLE FOTO: HANNE FINDAL BYGGESKIKK­PRISEN: Boligen som ble priset med topp plassering i nominasjon­en.
 ??  ?? ELEMENTER: Treverket fra den utvendig fasaden er også hentet opp i interiøret, som for eksempel her i taket.
ELEMENTER: Treverket fra den utvendig fasaden er også hentet opp i interiøret, som for eksempel her i taket.
 ??  ?? FØLGER MED: Per Henrik Rydning nyter utsikten over skipstrafi­kken forbi stuevindue­t. Her sammen med kona Hanne.
FØLGER MED: Per Henrik Rydning nyter utsikten over skipstrafi­kken forbi stuevindue­t. Her sammen med kona Hanne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway