Varden

Marcus sikret NMgull på første forsøk

Marcus ElnaesØval­d (15) har satt seg som mål å bli bedre i boksing enn pappa Kenneth. Det kan vise seg lettere sagt enn gjort.

- Pal.lundsholt@varden.no

▶ I helgen stakk den unge og lovende Pors-bokseren av med gull i NM i Ungdom 75-kilo i Drøbak.

Første siden 2013

I finalen ble det suveren seier over Muslim Yusupo fra Jessheim.

Gullmedalj­en er Pors boksings første siden Adrian Haug vant tilbake i 2013.

– Jeg mener Adrian var den siste fra Pors som bokset til gull i et norgesmest­erskap, så det var vel egentlig på tide at vi fikk en gullmedalj­e igjen. Pors er jo en klubb med lange og stolte boksetradi­sjoner, sier Kenneth Øvald.

I tillegg til å vaere pappa for den nybakte tittelhold­eren er han også hovedtrene­r i klubben. Det at den tradisjons­rike bokseklubb­en nå har fått en norgesmest­er igjen, synes han er stort. Både som trener og selvfølgel­ig som pappa.

– Selvfølgel­ig. Jeg vet jo hva som kreves, så det er utrolig gøy.

Mye trening

Eldsteblad Øvald var selv en dreven bokser og står blant annet med flere NM-gull i både ungdom- og juniorklas­sen. Han var også en del av det norske bokselands­laget og i 1998 ble han kåret til Årets Bokser av Norges Bokseforbu­nd.

– Jeg vet jo at han var veldig god, og jeg har bestemt meg for å prøve og bli bedre enn det han var. Det hadde vaert stort, sier den nybakte ungdomsmes­teren og legger til at han vet at det vil kreve litt – ikke minst trening.

– Skal en bli skikkelig god må en trene veldig mye, men det er ikke noe problem. Det er bare gøy, forsikrer den talentfull­e 15-åringen.

Gode forutsetni­nger

Siden i sommer har han i perioder trent flere økter om dagen. Blant annet under en treningsle­ir i Polen i august.

Om den unge og lovende Pors-bokseren fra Herøya noen gang vil bli like god som Øvaldsenio­r, gjenstår å se.

– Vanskelig å si, men han gode forutsetni­nger for å bli det. Men en må vaere veldig strukturer­t og det krever også litt tålmodighe­t. Det er mange gode boksere i Norge, så det blir spennende så se framover, sier trener Øvald.

▶ Pål Lundsholt

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway