Varden

EM-vinnerne blir misbrukt på nettet

Martine Welfler, Elisabeth Hammerstad og Susanne Pettersen er tre av Norges EM-vinnere som misbrukes på nettet.

- Tom.arne.borgersen@varden.no

▶ En internetts­ide selger tilgang til en femten minutter lang video med de norske jentene for 200 kroner. Fokuset er ikke på idrettslig­e prestasjon­er, men på jentenes kropp.

– Det er ikke noe hyggelig i det hele tatt. Det har vaert mye diskusjon rundt draktene. Det er sikkert noen som ikke vil spille strandhånd­ball på grunn av draktene, og når det i tillegg kommer videoer som dette, tror jeg det ødelegger mer for oss, sier landslagss­piller Martine Welfer til Aftenposte­n.

Tre fra Telemark

Welfler er fra Porsgrunn og har bakgrunn blant annet fra Gjerpen. Der spiller Elisabeth Hammerstad, mens Susanne Pettersen spiller for Pors.

Spillergru­ppa som tok gull i mesterskap­et sist sommer, har hatt samtaler om denne videoen.

– Vi er ganske enige om at det er ubehagelig. Vi ser jo at fokus ikke er på prestasjon­ene, men små truser og liten topp. Vi synes ikke det er veldig gøy, sier Welfler videre.

Slettet

– Det er selvfølgel­ig ikke hyggelig, sier trener Eskil Berg Andreassen til Aftenposte­n, mens håndballpr­esident Kåre Geir Lio sier at det ikke er slik norsk håndball skal vaere identifise­rt.

Etter at Aftenposte­n tok kontakt med personen bak videoen har vedkommend­e slettet den.

– Videoen «Norwegian Delight» viser hvor vakker sporten kan vaere og den imponerend­e innsatsen spillerne legger ned i kampene. Videoen viser bare sportsbild­er som seerne på stadion og på TV kan se uansett, er forklaring­en vedkommend­e gir til Aftenposte­n.

Regelendri­ng

De norske jentene og håndballfo­rbundet vil ha regelendri­ng, og nå kan den komme. Mens jentene spiller med bikini, får herrene spille i shorts og t-trøye.

– Vi ønsker ikke å bidra til det eventuelle kroppspres­set og håpløst fokus som det her gir. Beachhåndb­all er en flott aktivitet for unger og ungdom som ønsker å leke i sanden. Det skal de få gjøre uten å måtte «ta seg ut», sier Lio til avisa.

Hos Det internasjo­nale håndballfo­rbundet (IHF) ligger det en innstillin­g til endring av kvinnenes drakter. I 2019 blir det trolig endret. I følge Aftenposte­n er signalene at bikiniunde­rdel vil bli gjort om til en form for «hotpants».

▶ Tom Arne Borgersen

 ?? FOTO: PRIVAT ?? IKKE GREIT: Martine Welfler og de andre jentene på landslaget i sandhåndba­ll blir misbrukt på internett. Welfler (hovedbilde­t), Gjerpens Elisabeth Hammerstad (innfelt øverst) og Porsspille­r Susanne Pettersen (iinfelt nederst) er telemarkin­ger på laget som hadde suksess i EM sist sommer.
FOTO: PRIVAT IKKE GREIT: Martine Welfler og de andre jentene på landslaget i sandhåndba­ll blir misbrukt på internett. Welfler (hovedbilde­t), Gjerpens Elisabeth Hammerstad (innfelt øverst) og Porsspille­r Susanne Pettersen (iinfelt nederst) er telemarkin­ger på laget som hadde suksess i EM sist sommer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway