Varden

Tester ut fa

Over 30 boder konkurrert­e om plassen og kundenes gunst på Rådhusplas­sen. Snart kan dette bli et permanent skue på lørdagene.

-

▶ PORSGRUNN

–Vi vil starte forsiktig. Kanskje med den siste lørdagen i måneden, sier daglig leder Lars Iver Larsen i Porsgrunn Min By.

Over 30 boder på og rundt rådhusplas­sen. Et yrende liv. Flere hundre mennesker var innom. Lokomotive­t var Bondens Marked. Noen «bønder hadde stått opp tidlig for å skaffe ferske varer til markedet. Ta for eksempel Bakeriet i Treungen.

Grytidlig bakst

–Vi var oppe klokke ett i natt for å bake. Det er veldig gøy å stå her og prate med folk og selge varene våre, sier Nina Johnsen. Sørlandsje­nta er relativt nybakt bakerimeda­rbeider i Treungen og kunne konstatere at varene gikk unna som varme hvetebrød, for å holde oss til nok en floskel.

Sjefen selv, Tore Karlsen forteller at Porsgrunn som salgssted nå er blitt mye bedre enn tidligere.

Porsgrunn Min by slo to fluer i en smekk da Bondens marked spurte om lov til å innta byen.

– Vi bygde det ut ved å invitere andre til å delta. Bondens marked utgjorde 12–13 av bodene, mens det til sammen var over 30. Dette er noe folk liker. Å gå rundt og kikke på varene, prate med folk og handle litt.

Mot sin hensikt

Tidligere er det gjort sporadiske forsøk med å blåse liv i den tidligere så aerefulle torg-kulturen i byen. Men det ser fort glissent ut med bare 8–10 boder.

– Da kan det virke mot sin hensikt. Derfor vil vi heller begynner i det små – kanskje en gang i måneden. Hvis det kom-

 ??  ?? BAKER: Nina Johnsen fra Bakeriet i Treungen og resten av gjengen sto opp klokka
BAKER: Nina Johnsen fra Bakeriet i Treungen og resten av gjengen sto opp klokka

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway