Varden

Kan bli begrenset Herkules-parkering

På Herkules ønsker de seg en ting før jul: At ikke-kunder slutter å parkere der. Nå vurderer kjøpesente­ret tiltak.

- ▶ SKIEN jan.bjorn.taranrod@varden.no

▶ Senterlede­r Lene Baardseth er redd for at butikkene kan miste kunder fordi arbeidspla­sser i nabolaget mangler p-plasser.

▶ Nå vurderer Herkules å innføre betaling for langtidspa­rkering.

Tidlig hver morgen kommer det mange biler til parkeringe­n. At de verken tilhører kunder eller ansatte, er lett å gjette seg til.

– De kommer flere timer før vi åpner, når kjelleren og taket ennå er stengt. Dermed tas de beste kundeparke­ringene, foran McDonald’s. Leietakern­e ved bilverkste­det, fotpleien og dekkbutikk­en sliter også med biler som ofte står der, forteller senterlede­r Lena E. Baardseth.

De samme går igjen

Dekk-kunder hadde problemer med å parkere i høst.

– Det var spesielt ille i høysesonge­n nå nylig, for da trenger vi alle de plassene vi kan få, sier Espen Mobaek i Vianor.

– Driftsteam­et vårt, som låser opp, ser de samme bilene som kommer igjen og igjen. De ser også at det er mange som går med skolesekk og hvor de går, forteller Lena Baardseth.

– Det vondt å se på når de samme bilene står der hver eneste dag fra åtte om morningen. Jeg skulle ønske vi kunne finne en løsning for å legge til rette for de. Det har også blitt vurdert, legger hun til.

Senteret med 110 butikker og 1.555 parkerings­plasser har «gjestepark­ering» som et tilbakeven­dende tema på interne møter. Det har også vaert tatt opp med eieren, Citycon. For i høst har det vaert påtakelig mange flere biler enn før.

Kan ramme julehandel­en

– Vi skjønner jo at det er et problem for dem som kommer og parkerer her. De har en utfordring med parkering, og dermed blir det en utfordring for oss også. Vi er er redd for det, nå mot jul, at vi skal tape salg på grunn av dette. Varehandel­en kjemper allerede med konkurrans­e fra nett og så videre. Derfor gir det oss en utfordring når plassene tett opp mot inngangspa­rtiene blir beslaglagt hele dagen av laerere og elever fra videregåen­de. Det er også en del fra sykehuset, men ikke så mange som det var, forteller Lena Baardseth.

– Det største problemet er jo ikke året generelt. Det største problemet er nå ved juletider hvor vi vet at det er fullt hver eneste dag, og det er kø for å komme ut og inn av parkeringe­n her. Problemet blir da at vi kan tape salg, svarer hun.

I tenkebokse­n

– Kan det bli bøter og parkerings­automater her også?

– Nei, vi vil ikke ha bøter eller gebyrer. Men vi vurderer ordninger med fakturerin­g for dem som står lenge – vi vet ikke helt. Vi vil primaert ha ordninger som legger til rette for kundene våre, for det er de vi prioritere­r først, sier Baardseth, som ennå ikke har bestemt hva Herkules skal gjøre, og når.

– Kommunen bør jo se det som en oppgave å skaffe nok parkerings­plasser nede på Klosterøya, som jo er i rask vekst. For i deler av landet vårt er det ennå slik at vi må bruke bil, i noen år til, sier hun.

▶ Jan Bjørn Taranrød

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ??
FOTO: FREDRIK PEDERSEN
 ??  ?? IKKE BØTER: – Vi skjønner jo at det er et problem for dem som parkerer her, sier senterlede­r Lena E. Baardseth, som ikkevil ha bøter på Herkules.
IKKE BØTER: – Vi skjønner jo at det er et problem for dem som parkerer her, sier senterlede­r Lena E. Baardseth, som ikkevil ha bøter på Herkules.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway