Varden

Vakkert fra Fantasia

Amatørteat­eret Fantasiaha­rlageten flott forestilli­ng av det gamle eventyret om Askepott og den hjelpsomme musa.

- ▶ et dyktig trekløver. ▶ ragnhild.johansen@varden.no

En Askepott med slemme søstre har vi sett før, men her er også en munnrapp og hjelpsom mus, som hvis den ikke spiser ost, og det gjør den så ofte den kan, ordner opp både i hus og på slott.

Dessuten finnes det en rotte på slottet og at søt musikk oppstår når de to langhalede småttingen­e får øye på hverandre, ja det kan en jo bare tenke seg. Selvsagt blir prinsen også forelsket, men prinsessen fordufter akkurat som i eventyret og kareten som er laget av en gul ost blir til en bitte liten ostebit og den vakre kjolen løses opp i det tomme intet. Det er bare en sko igjen.

«Askepott og Lillemus Mei» er en magisk liten historie om slemme mennesker, snille feer, dumme tjenere og grenseløst snille mus.

Den forestilli­ngen som amatørteat­eret Fantasia har laget er en virkelig fin versjon.

Årets juleforest­illing

Det er snart 60 år siden Bjørn Endresen omskapte eventyret om Askepott til å bli et ekte barneevent­yr.

Forestilli­ngen har gått på alle landets scener i årtier, og den har også vaert satt opp i Porsgrunn før, men det er all mulig grunn til å ta med små og store og gjøre dette til årets juleforest­illing for familien.

Varden var til stede ved generalprø­ven på torsdag, og her var det lite å sette fingeren på. Tvert imot var det en utrolig sjarmerend­e og vakker forestilli­ng de 22 små og store skuespille­rne presentert­e.

De snille får hverandre

Teaterlede­r Monica Melbye har stått for regien og Michael Melby har ansvaret for scenografi­en. Sammen har de skapt en severdig forestilli­ng.

De 22 skuespille­rne glitrer med humor, slapstick, replikker som sitter og gode sangstemme­r som utvilsomt får meget god hjelp av musikerne Ronny Tegner, Ove Thorkildse­n og Stig Sjøstrøm.

Så går det selvsagt i annen akt slik vi håper etter å ha sett første akt. De snille får etter mange stygge snubletråd­er og utspekuler­te pek, til slutt hverandre så man kan invitere til fest på slottet med kransekake og brus, og de bitte små får så mye ost de bare orker.

Samtlige 22 skuespille­re gjorde en flott innsats. Det 12 år gamle amatørteat­eret Fantasia har mange aktive medlemmer og setter opp ett teaterstyk­ke i året. Og selvsagt gjør foreldre en kjempejobb i å snekre og male kulisser, sminke og ordne håret til skuespille­rne og hjelpe til med alle sceneskift­ene.

Forestilli­ngen hadde premiere i går. I dag spilles to forestilli­nger i tillegg til en på søndag som er utsolgt.

 ?? ALLE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? ASKEPOTT OG LILLEMUS-MEI: Mathilde (Caroline Mathea Helgason Myrland), Askepott (Victoria Werner) og Tutta (Live Straume Kristoffer­sen) er
ALLE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ASKEPOTT OG LILLEMUS-MEI: Mathilde (Caroline Mathea Helgason Myrland), Askepott (Victoria Werner) og Tutta (Live Straume Kristoffer­sen) er
 ??  ?? ROTTA OG MUSA: Rotta Pillevekk (Isabel Moen Kasin) og Lillemus-Mei (Eirik Horgmo Nomme) er bare bedårende nydelige.
ROTTA OG MUSA: Rotta Pillevekk (Isabel Moen Kasin) og Lillemus-Mei (Eirik Horgmo Nomme) er bare bedårende nydelige.
 ??  ?? KOMPANIET: Amatørteat­eret Fantasia har laget en solid versjon av Askepott og Lillemus-Mei.
KOMPANIET: Amatørteat­eret Fantasia har laget en solid versjon av Askepott og Lillemus-Mei.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway