Hauso Haugen sikret ny kamp

-

Tidligere Odd-spiller, Sigurd Hauso Haugen, sikret Sogndal ny kvalifiser­ingskamp med overtidssc­oring mot Ull/ Kisa.

Hauso Haugen, som dro til Sogndal før denne sesongen, har fått fasong på eget spill. Derfor var det heller ikke overrasken­de at det var Sogndals toppscorer som ble tungen på vekstskåle­n for Sogndal.

Med kampens eneste scoring til hjemmelage­t, ble det takk og forvel til Eric Kitolanos drøm om Eliteserie­n.

Mer dramatikk var det imidlertid i Ålesund.

Det kokte helt over for både trenerne og spillerne i Aalesunds 1-0-seier over Nest-Sotra i eliteserie­kvalifiser­ingen. Sogndal slo Ull/Kisa med samme resultat.

Sju minutter etter pause sikret Pape Habib Gueye målet som sendte AaFK til neste runde, men det var de skandaløse scenene 20 minutter før slutt som vil vaere snakkisen etter søndagens kamp.

Det hele startet da Aalesund-trener Lars Bohinen reagerte voldsomt på at Gueye ikke fikk et åpenbart frispark. Rett etter ble Nest-Sotras Haris Cirak taklet av en AaFKspille­r rett ved hjemmelage­ts innbytterb­enk. Da eksplodert­e det skikkelig.

Det ble håndgemeng, og en illsint Bohinen havnet i klammeri med gjestenes Sherko Faiqi. Sistnevnte dyttet AaFKtrener­en i brystet, og da løp naermest samtlige spillere til i et forsøk på å roe ned situasjone­n.

Dommer Tommy Skjerven ga Faiqi gult kort for dytten. Det var hans andre i kampen, og dermed var Nest-Sotra redusert til ti mann. Bohinen ble sendt på tribunen. Det samme ble bortelaget­s trener Steffen Landro for sine reaksjoner.

Gueyes vinnermål kom da han headet et frispark fra Oddbjørn Lie i en bue over Nest-Sotra-keeper Egil Selvik. Flere scoringer ble det ikke i Ålesund.

Aalesund ledet lenge årets 1. divisjon, men en formdupp gjorde at laget misset direkte opprykk til Eliteserie­n med ett fattig poeng. Nå er første del av kvalifiser­ingsjobben gjort.

Torsdag tar Aalesund imot Sogndal, som slo Ull/Kisa 1-0 takket vaere Sigurd Haugen overtidssc­oring på eget gress. Vinneren mellom de to møter Stabaek til to avgjørende kamper. Stabaek endte tredje sist i Eliteserie­n denne sesongen.

(NTB)

?? FOTO: NTB SCANPIX ?? SELVFØLGEL­IG: Selvfølgel­ig scoret Sigurd Hauso Haugen for Sogndal og ga nytt håp om Eliteserie­n i 2019.