Varden

Hvem er kjendisene?

- Per Arne Rennestrau­m journalist

Verdens Gang har en fin serie hver fredag der de spør folk: Hva gjør du nå? Som regel er det kjendiser som var litt i vinden for mange år siden som får spørsmålet. De fleste er folk man bør vite hvem er. De andre er folk som du burde ha hørt om eller noen det egentlig er litt flaut å vite hvem er. Uansett er det kjekt å lese hva de driver med i dag. Kjendisene på 90-tallet var i det minste ganske kjente. I årets utgave av «Skal vi danse» var det stort sett bare deltakere som like gjerne kunne vaert onkelen eller søskenbarn­et til helt tilfeldig forbispase­ren- de. Aldri hørt om dem før. Men de er altså kjendiser. Noen er blitt autografof­fer fordi de har vaert med i et program som for eksempel «Farmen.» Siden avanserer de til «Kjendis-Farmen.» Heller ikke da har vi hørt om dem.

Andre igjen, la oss alle ham Svein, blir kjendis fordi han har reist til Syden på TV3s regning. Det har det i seg selv blitt en meget solid og god karriere av. På sikt er det nok enda tryggere enn å jobbe i fylkeskomm­unen, for før eller siden blir man så kjent at det kvalifiser­er til deltakelse i kjendispro­grammer. Og før du vet ordet av det, så er man med i «Jakten på Kjaerlighe­ten» for kjendiser, skulle man tro. De må bare skaffe seg en gård først og eventuelt slå opp med nåvaerende kjaereste. Noen går ganske langt for å komme på fjernsyn.

Snart kommer trolig også kjendisvar­ianten av «Der ingen skulle tru at ein kjendis kunne bu». Ingen ville nok trudd det hvis Ole Paus bodde i Bodø. Og så har du «kjendis-trim for eldre», med noen gamle skøyteløpe­re, Oddvar Brå og Kåre Willoch. Om noen år er det duket for deltakere i sesong femten av Paradise Hotel.

Pausefiske­ne er dog de samme gamle. Dem kjenner vi igjen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway