Varden

Sto opp for ny skole

– Nå er det nok. Vi er rett og slett veldig sinte og sure.

- Andreas.soltvedt@varden.no

▶ Rundt to hundre mennesker deltok da den varslede «Ny skole NÅ»-markeringe­n i Sauherad ble gjennomfør­t ved kommunehus­et på Akkerhauge­n mandag ettermidda­g. Med tente fakler markerte de mange deltakerne sitt syn overfor politikern­e på vei til kommunesty­remøte.

Uvisshet skaper usikkerhet

FAU-leder ved Sauherad barneog ungdomssko­le, Miguel Utreras, var blant dem som demonstrer­te sitt syn etter hvert som de folkevalgt­e fant sine plasser i kommunesty­resalen.

– Skolesaken tapper krefter for elever, laerere, politikere og kommunens administra­sjon. Usikkerhet rundt utbygging gjør at vi mister fokus på det som er vesentlig – en god skole for ansatte og elever. Det skapes usikkerhet rundt viljen til å ta hele kommunen i bruk og om sammenslåi­ngen med Bø. Blir utbygginge­n utsatt, risikerer vi å miste gode laerere og innbyggere, sier han på vegne av FAU.

– Har du tro på at markeringe­r som denne kan overbevise politikern­e om at byggingen må vedtas i 2018?

– Ja, jeg tror det, sier Utreras.

Mener nok er nok

Hanne Staver Slettemeås stilte med en plakat der påskriften var «Vi trenger ny skole nå».

– Hvorfor er det så viktig at vedtaket om ny skole fattes nå og ikke neste år, slik rådmannen foreslår?

– Vi har ventet i veldig mange år. Behovet for ny skole har vaert der helt siden de andre skolene i kommunen ble lagt ned, så nå er det nok. Vi er rett slett veldig sure og sinte, sier Staver Slettemeås.

– Sauherad dårlig råd ...

– Ja, men de finner penger til det de vil, mener Staver Slettemeås. kommune

Viktig at folk engasjerer seg

har

Rektor ved Sauherad barne- og ungdomssko­le, Tine Kvilekval, gledet seg over at mange tok del i fakkelmark­eringen.

– Jeg synes det er fantastisk at det er så stort oppmøte. Det er godt å se at folk engasjerer seg for skolen. Det mener jeg er kjempevikt­ig, sier rektoren.

Ordføreren lover å prøve

Vel inne i kommunesty­resalen kommentert­e ordfører Mette Haugholt at hun aldri i sin tid som lokalpolit­iker har opplevd liknende markering.

– Hva vil du si til alle dem som ber om at skoleutbyg­gingen prioritere­s nå?

– Vi skal prøve så godt vi kan. Det er det ikke tvil om, forsikrer ordføreren.

▶ Andreas Soltvedt

 ?? ALLE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? SAMMEN FOR NY SKOLE: Nestleder i Akkerhauge­n Vel, May-Britt Sauro, og FAU-leder Miguel Utreras var blant de rundt to hundre personene som deltok i mandagens fakkelmark­ering ved kommunehus­et i Sauherad.
ALLE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT SAMMEN FOR NY SKOLE: Nestleder i Akkerhauge­n Vel, May-Britt Sauro, og FAU-leder Miguel Utreras var blant de rundt to hundre personene som deltok i mandagens fakkelmark­ering ved kommunehus­et i Sauherad.
 ??  ?? KLAR MELDING: Hanne Staver Slettemeås og Kjell Terje Slettemeås er klare i sin oppfordrin­g, slik plakatteks­ten viser.
KLAR MELDING: Hanne Staver Slettemeås og Kjell Terje Slettemeås er klare i sin oppfordrin­g, slik plakatteks­ten viser.
 ??  ?? STOR MARKERING: Mange trosset kuldegrade­ne på Akkerhauge­n mandag ettermidda­g. Rundt to hundre deltok på markeringe­n.
STOR MARKERING: Mange trosset kuldegrade­ne på Akkerhauge­n mandag ettermidda­g. Rundt to hundre deltok på markeringe­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway