Varden

En kveld som kan bli viktig for elitelivet

Hvis bilene ruller ut og budene inn, kan onsdag bli en veldig viktig kveld for Gjerpens kamp mot klokka og for status som eliteserie­lag.

- Nils-tore.olsen@varden.no bjorn.borge@varden.no

▶ Gjerpen mangler 700.000 kroner, men har fremdeles tro på at de skal oppnå positiv egenkapita­l innen nyttår – og fornyet eliteserie­lisens.

I oktober skrev Varden at skiensklub­ben måtte ha inn rett i overkant av millionen innen nyttår. Det er da alle klubbene i eliteserie­n må ha positiv egenkapita­l.

Hvis ikke, blir det degraderin­g til 1. divisjon, uavhengig av plassering på tabellen.

Balanse siden mars

Gjerpen har gått i balanse siden det nye styret overtok i mars, og har også jobbet hardt for å dekke inn det som mangler.

Nå er den summen 700.000 kroner, etter at blant annet Rema 1000-kjøpmennen­e i Skien og Siljan gikk inn med 250.000 kroner og en sum per billett i den påfølgende hjemmekamp­en.

Kontorbygg var også fremme med sin støtte og garanterte 50.000 kroner.

Auksjon onsdag

I etterkant tok den kjente kunstneren Jonny Andvik kontakt og gir klubben ti håndsigner­te bilder som skal auksjonere­s bort i Star bils lokaler på Rødmyr onsdag.

Bilforretn­ingen vil for øvrig gi håndballkl­ubben 10.000 kroner for hver solgte bil denne dagen.

Ducros forteller at det er flere ting på gang.

– Vi er i samtaler om forskjelli­ge arrangemen­ter som kan gi oss inntekter. Blant annet skal Rune Sanden ha en konsert på Lundetange­n 12. desember, til et minimalt honorar, og der er vi så heldige at vi får overskudde­t.

Flere vil

Flere sponsorer har også gitt utrykk for at de vil vaere med – hvis brikkene faller på plass.

– Det er flere sponsorer som har sagt at de blir med hvis det bidrar til positiv egenkapita­l og fornyet lisens. Forutsetni­ngen er at vi får inn alt, slik at det ikke bare blir «penger i sluket».

Har fått bud

Hvor man står i forhold til lisenskrav­et, kan onsdag kveld gi et hint om.

Gjerpens daglige leder tar ikke noe for gitt, men sier at man har bud inne på fem-seks av de ti Andvik-bildene, og at budene ligger over det kunstneren har satt som anbefalt minstepris.

– Vi kan ikke bokføre noe som helst før pengene er der, men signalene er postive, og vi håper selvsagt at bildene vil gi et merkbart tilskudd, sier hun – og legger til at Andvik selv vil vaere til stede under auksjonen onsdag kveld.

Naermere 600

Med et uvisst, men antatt tilskudd fra bildesalge­ne, tror Ducros at Gjerpen kan vaere naermere 600.000.

I tillegg kommer bonus fra bilsalg hos Star Bil onsdag.

Daglig leder Steinar Gundersen synes at Gjerpens rolle som positiv markedsfør­er av Skien og Grenland fortjener støtten.

– Det er så stor positivite­t og dugnadsånd innen idretten, og Gjerpen har vaert noe positivt i mange år. Vi hadde foreslått et arrangemen­t for klubben tidligere, og da bildene ble et tema, syntes vi det var en god anledning til å kombinere dette og ta auksjonen her hos oss.

– Vinn-vinn

Gundersen tør ikke spå antall solgte biler, men håper at ti tusenlappe­r til Gjerpen – samt det samme i avslag for kjøper – skal få mange til Rødmyr.

Avtalen gjelder både nye, brukte og demobiler.

– Vi selger 600 biler i løpet av året, men håper denne kvelden vil bidra over gjennomsni­ttet. Her er det vinn-vinn, både for kjøpere og Gjerpen-håndballen, sier Gundersen.

▶ Nils-Tore Olsen ▶ Bjørn Borge

 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? UNDER HAMMEREN: Eli Ducros, Gjerpen og Star Bils daglige leder, Steinar Gundersen, med ett av Andvik-bildene som skal under hammeren onsdag.
FOTO: BJØRN BORGE UNDER HAMMEREN: Eli Ducros, Gjerpen og Star Bils daglige leder, Steinar Gundersen, med ett av Andvik-bildene som skal under hammeren onsdag.
 ??  ?? TRØBBEL: Midt i september fortalte Varden om Gjerpens trøblete situasjon i forhold til å nå krav om positiv egenkapita­l ved nyttår.
TRØBBEL: Midt i september fortalte Varden om Gjerpens trøblete situasjon i forhold til å nå krav om positiv egenkapita­l ved nyttår.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway