Varden

Optimisme rundt EM-profilenes skadeprobl­emer

Sett bort fra Amanda Kurtovic går håndballje­ntenes medisinske støtteappa­rat langt i å love at alle lagets skadeplage­de spillere blir klare til EM-åpningen.

-

▶ Norge er regjerende europamest­er og starter sitt tittelfors­var mot Tyskland i Brest kommende lørdag. En liten uke før det smeller er langt fra alt bare fryd og gammen.

Optimister

Søndag pådro Kurtovic seg det som høyst sannsynlig er en alvorlig kneskade. Det meste tyder på at hun kan se langt etter EM-spill.

Også Thea Mørk forlot generalprø­ven mot Frankrike tidlig med en kjenning i låret, og keepervete­ranen Katrine Lunde tråkket over på oppvarming. På toppen av det hele ble landslagsk­aptein Stine Bredal Oftedal igjen spart som følge av problemene med lårmuskula­turen.

Mandag ble det i landslagsl­eiren jobbet med å skaffe status på de ulike skadene.

Sett bort fra kneskaden til Kurtovic, ser ikke fysioterap­eut Trond Viggo Sjøbakk noen grunn til å tegne noe pessimisti­sk bilde av situasjone­n.

Han tror for eksempel at målvaktsve­teranen Lunde raskt rister av seg ankelprobl­emene hun pådro seg søndag.

– Det er venstre ankel. Hun fikk nok en liten overtråkk, men vi er optimister. Hun følte seg bedre i dag allerede, sier Sjøbakk til NTB, og legger til at han «blir overrasket» dersom skaden vil påvirke Lunde i EM.

Ikke bekymret

København-proffen Thea Mørk skulle på røntgen mandag med sin lårskade.

– Hun fikk en krampe i venstre hamstring. Vi tok henne av banen fordi en krampe kan utvikle seg til en strekk. Vi velger å ta en MR av henne mens vi ennå er i Norge, bare for å forsikre oss om at muskelen er grei, sier Sjøbakk.

– Er du bekymret?

– Nei. Jeg testet henne i går, og hun hadde svaert bra kraft. Det virket veldig lovende. Vi gjør dette for å vaere helt på den sikre siden.

Oftedal har blitt spart i Norges EM-oppkjøring­skamper. Man har ikke ønsket å ta noen sjanser med Györ-stjernen.

– Stine har vi vaert forsiktige med, og hun har hatt veldig god framgang, men vi tar ingen sjanser. Hun skal også vaere klar mot Tyskland lørdag, sier fysioterap­eut Sjøbakk.

Mindre optimistis­k er han rundt Kurtovic. Bucuresti-proffen hadde store smerter søndag, ▶ hvilket medførte at det ikke lot seg gjøre å ta noe MR-bilde i timene etter Frankrike-kampen.

Dermed er skadeomfan­get fortsatt uklart.

Mandag er det ventet at 27-åringen skal gjennomgå de nødvendige medisinske undersøkel­sene som vil fastslå hva som er galt med landslagsp­rofilens kne.

▶ Stian Grythaugen, NTB

 ?? FOTO: VIDAR RUUD / NTB SCANPIX ?? SKADET: Amanda Kurtovic ble skadet under kampen mellom NorgeFrank­rike i Telenor Arena.
FOTO: VIDAR RUUD / NTB SCANPIX SKADET: Amanda Kurtovic ble skadet under kampen mellom NorgeFrank­rike i Telenor Arena.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway