Varden

Tror ikke skadene vil påvirke

-

Landslagsv­eteran Heidi Løke er ikke redd for at skadeprobl­emene i innspurten blir et forstyrren­de uromoment inn mot lørdagens EM-åpning mot Tyskland i Brest.

Søndagens EM-generalprø­ve mot Frankrike førte med seg et knippe dårlige skadenyhet­er for landslagss­jef Thorir Hergeirsso­n og hans mannskap.

Ikke bare pådro Bucurestis­tjernen Amanda Kurtovic seg det som tilsynelat­ende er en alvorlig kneskade, men Katrine Lundes overtråkk på oppvarming­en og Thea Mørks krampetend­enser i låret var en klar strek i regningen.

Fra før har landslagsk­aptein Stine Bredal Oftedal slitt med lårmuskula­turen og måttet stå over kamper i oppkjøring­en.

Heidi Løke er imidlertid ikke bekymret for at skadeprobl­emene kan bli en energityv og et forstyrren­de element i dagene før EM.

– Jeg synes ikke det er forstyrren­de. Det er en del av sporten vår. Nå er det trening i dag, og så har vi noen dager hjemme, så får vi håpe de småskadene vi har blir skikkelig bra, sa hun til NTB under mandagens pressetref­f.

I likhet med lagvenninn­ene hadde hun vondt av Amanda Kurtovic.

– Det er utrolig synd for laget at Amanda er skadet, men vi må se framover. Vi har et mesterskap vi skal spille, sa Løke, som fremhever bredden og kvaliteten i den norske troppen.

– Vi har et fantastisk godt lag og gode spillere. Samtidig vil man alltid ha med alle de beste. Vi må uansett gjøre det beste ut av denne situasjone­n, og jeg er ganske sikker på at vi skal klare å vaere fullt fokusert når det virkelig smeller.

– Kan du huske en oppkjøring med så mange skader tett på mesterskap­et?

– Jeg synes nesten alltid det har vaert noe, men nå kom det jo veldig mange på en gang, medga Løke.

Like motivert

Tross skadeutfor­dringene leverte både hun og lagvenninn­ene en bunnsolid generalprø­ve mot de franske EM-vertene søndag. Løke ble norsk toppscorer med sju mål i 23-21-seieren.

– Jeg synes vi viste i helgen at vi har hatt jevn stigning fra kamp til kamp, og at vi har masse å spille på. I tillegg synes jeg også at vi har mye å gå på, og det er veldig positivt, fastslo veteranen.

35 år gamle Løke er akkurat like motivert for å skyte Norge til gull som tidligere.

– Det er dette jeg liker aller best å gjøre. Jeg gleder meg akkurat like mye til dette som første gangen jeg skulle til et mesterskap, smiler hun.

At hun igjen bytter ut hjemlige juleforber­edelser med håndballsp­ill, har naermest blitt normalen.

– Jeg kan jo nesten ikke huske hvordan det er uten. Jeg synes uansett dette er utrolig gøy og elsker det jeg driver med, sier Storhamars­pilleren. ▶ Stian Grythaugen, NTB

 ?? FOTO: HEIKO JUNGE / NTB SCANPIX ?? IKKE BEKYMRET: Heidi Løke under pressetref­fet før avreisen til EM i håndball i Frankrike.
FOTO: HEIKO JUNGE / NTB SCANPIX IKKE BEKYMRET: Heidi Løke under pressetref­fet før avreisen til EM i håndball i Frankrike.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway