Varden

Silver på bok-toppen

-

En kjaerlighe­tsroman kalt bøkenes svar på «Love Actually»-filmen, blir en bestselger når juletiden naermer seg.

«En dag i desember», skrevet av den britiske forfatterd­ebutanten Josie Silver, har denne uken klatret opp til tredjeplas­s på Bokhandler­foreningen­s bestselger­liste. Hittil er boken trykket i 30.000 eksemplare­r.

– Etterspørs­elen for hver dag som går. Tredje opplag er akkurat levert og bøkene fyker ut av lager i rekordfart. Det er tydelig at den romantiske fortelling­en om to unge mennesker som finner hverandre i julerushet slår an blant leserne der ute, sier Anne Iversen hos utgiver Vigmostad & Bjørke.

Det er nok ikke bare norske lesere som julekoser seg: Rettighete­ne til Silvers roman er hittil solgt til 25 land, ifølge forlaget.

Men de gjeveste to pallplasse­ne på Boklista inntas fremdeles av to norske utgivelser: Maja Lunde og Lisa Aisatos «Snøsøstere­n» topper for sjette uke, mens Frode Øverlis Pondus-bok «17 i nøtten» er på andreplass.

På listen over generell litteratur går Michelle Obamas memoarbok «Min historie» rett til topps. Dermed føyer Norge seg til Storbritan­nia, Frankrike, Nederland, Spania, Denmark, Finland og Tyskland som land hvor den tidligere førstedame­ns bok har slått an.

- Førsteoppl­aget til «Min historie» var på 20.000 bøker. Nytt opplag er bestilt, sier Elisabeth Steen, forlagsdir­ektør for sakprosa hos utgiver Cappelen Damm.

 ?? FOTO: VIGMOSTAD & BJØRKE ?? SLÅR AN: Den britiske debutanten Josie Silver slår an rundt i verden med «En dag i desember».
FOTO: VIGMOSTAD & BJØRKE SLÅR AN: Den britiske debutanten Josie Silver slår an rundt i verden med «En dag i desember».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway