Varden

Må kunne løses enkelt

-

▶ Skal drosjene kunne kjøre i gågata i Skien? Slett ikke sikkert, og nå varsles det at fra og med 1. desember risikerer drosjene et forenklet forelegg på 5500 kroner dersom de kjører pasienter til legesenter­et.

▶ Det har, strengt tatt, ikke vaert noen endringer i skiltingen, men ingen synes å ha kommet noen vei i arbeidet med å finne en permanent og brukbar ordning som åpner for å tillate annen nyttetrans­port enn bare vareleveri­ng på gitte tidspunkte­r.

▶ Vi er helt enige i at biler, som hovedregel, ikke har noe i en gågate å gjøre. En gågate vil ikke vaere en gågate dersom den fylles av biler som «skal bare». Likevel: Skal det vaere mulig å drive forretning og virksomhet der, er det imidlertid ingen annen løsning enn å måtte tillate helt nødvendig kjøring. Det er ingen grunn til å tro at drosjer kjører her for å ta en snarvei på annen måte drive unyttig kjøring.

▶ Det noe spesielle i denne saken er at området har et legesenter som er utenfor rekkevidde dersom det ikke tillates kjøring dit. Det er ganske enkelt for mye forlangt at pasienter som har problemer med å forflytte seg for egen maskin skal settes av et stykke unna legesenter­et, for deretter å bli hentet eller fraktet i rullestol. Det er ikke bare upraktisk, men henimot uverdig.

▶ Vi er glade for at alle som har en mulighet til å påvirke signaliser­er at det er ønskelig å finne en løsning som kan fungere for alle parter. Dermed bør det vaere en smal sak å få løst saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway