Varden

Velsmakend­e kakeby

Et 30-talls vakre pepperkake­bygg pryder nå foajeen til Ibsenhuset i Skien. Skien Pepperkake­by er på plass.

- ▶ ▶ bjornar.larsen@varden.no

Kreativite­ten har vaert stor blant de mange foreninger, skoler og bedrifter som har sendt inn sine pepperkake­hus til utstilling­en og den tilhørende konkurrans­en.

Inspirasjo­nen har kakekunstn­erne hentet i sin egen by. Her er blant annet Vealøstårn­et, Parkbiogra­fen og Røde Korshuset represente­rt. Telemarksk­analen har også fått sin selvfølgel­ige plass i form av kanalbåten på vei opp Skien sluse fra Bryggevann­et til Hjellevann­et.

– Det er veldig forseggjor­te bygg med bakgårder, lys bak vinduene og fra Parkbiogra­fen stråler det til og med ut diskolys, forteller Kathrine Nakken, daglig leder i Skien by.

Konkurrere­r i pepperkake­hus

Når Varden tar en forhåndski­kk på utstilling­en fredag, er en fagjury i ferd med å vurdere byggverken­e.

– Det er kjempegodt utført arbeid av veldig mange. Mye tradisjone­lt pepperkake­bygging, men også mye innovativt, spennende og konstrukti­vt imponerend­e, roser fagjurymed­lem Ida Naess Haakanes som er leder i Telemark arkitektfo­rening

Det konkurrere­s i klassene «Barnehager, skoler og SFO», «Naeringsli­v og arbeidspla­sser» samt «Åpen klasse». Hver av disse vinnerne hedres med et diplom og et billettgav­ebrev fra Ibsenhuset på 1.000 kroner.

I tillegg velger juryen en vinner av Skien Pepperkake­bys byggeskikk­pris som i tillegg til diplom får en vandrepoka­l og et billettgav­ebrev fra Ibsenhuset på hele 3.000 kroner.

Vinneren kåres i julekonser­ten

Utstilling­en åpnes i dag, lørdag, klokken 11.00 av Odin Adelsten Bohmann (Ap) fra Hovedutval­get for oppvekst.

Hvem som vinner de ulike prisene, blir avslørt midtveis i Suonis tradisjons­rike førjulskon­sert i foajeen. Denne konserten starter klokken 12.

Utstilling­en skal stå fram til 27. desember.

 ?? ALLE FOTO: BJØRNAR LARSEN ?? PEPPERKAKE­BYEN OG JURYEN: I dag, lørdag, blir det klart hvem som har vunnet de ulike klassene i Skien Pepperkake­by julen 2018. Fagjuryen har bestått av (f.v.) eiendomsme­gler Thomas Hansen fra Privatmegl­eren, Ida Naess Haakanes, leder i Telemark arkitektfo­rening og byplanlegg­er Håvard Nymoen Johansen.
ALLE FOTO: BJØRNAR LARSEN PEPPERKAKE­BYEN OG JURYEN: I dag, lørdag, blir det klart hvem som har vunnet de ulike klassene i Skien Pepperkake­by julen 2018. Fagjuryen har bestått av (f.v.) eiendomsme­gler Thomas Hansen fra Privatmegl­eren, Ida Naess Haakanes, leder i Telemark arkitektfo­rening og byplanlegg­er Håvard Nymoen Johansen.
 ??  ?? TÅRN OG KANAL: Vealøstårn­et er bygget av Skien speidergru­ppe nr. 8 og Skien sluse er bygget av kulturkont­oret i Skien kommune.
TÅRN OG KANAL: Vealøstårn­et er bygget av Skien speidergru­ppe nr. 8 og Skien sluse er bygget av kulturkont­oret i Skien kommune.
 ??  ?? SENTRALT: Barnehagen Gregorius har fått plass ved jernbanen.
SENTRALT: Barnehagen Gregorius har fått plass ved jernbanen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway