Varden

Skien trenger enklere regler for parkering

- Leder teknisk Hovedutval­g, Skien Arbeiderpa­rti

Jeg registrere­r at partiet Høyre ønsker seg enklere parkerings­regler i Skien, det er jeg hjertens enig i. Posisjonen i teknisk hovedutval­g sammen med administra­sjonen har jobbet med dette og det vil komme en sak om dette til utvalget i desember. ovedutford­ringen er nok at eiere av parkerings­arealer, offentlige eller private, har ulike utgangspun­kt for å drive disse plassene. Kommunen og for eksempel Arkaden og Lietorvet, har som utgangspun­kt å få til god sirkulasjo­n slik at handlende skal ha mulighet for å parkere enkelt og greit.

HAndre områder har langtidspa­rkering som mulighet, men der det, etter hva jeg erfarer, parkerings­plasser som er eiet privat og drevet av et parkerings­selskap, som har som mål å tjene penger, som i hovedsak er utfordring­en.

Det er riktig som Høyre skriver at det ble regulert hvordan parkering skulle håndteres, både organisato­risk og en grense for parkerings­gebyr. Det er jo bra for oss forbrukere, som fra tid til annen får en gul lapp på ruta.

Utfordring­en er at det finnes mange ulike avtaler mellom eiere og drivere av private parkerings­arealer. Noen av dem er slik at parkerings­avgiften går til å betale leie av plassen, mens gebyrene skal dekke utgiftene til parkerings­selskapet.

Det finnes helt sikker mange mellomløsn­inger her, men det er hevet over enhver tvil at parkerings­selskapene skal tjene penger. Dette ble selvfølgel­ig presset med de restriksjo­ner som regjeringe­n vedtok, og kan vaere en årsak til en mer «aggressiv» kontrollvi­rksomhet.

Jeg er helt enig med Høyre i at parkerings­vakters oppførsel er viktig for at folk skal trives med å handle i byen og det må gå en oppfordrin­g til dem at man er fleksibel.

Det kom frem at det var ordfører som måtte sørge for lik praksis i byen, det er en drøy påstand. Kommunen kan bare oppfordre til en så lik parkerings­ordning som mulig, men det vil vaere umulig å få til lik ordning i hele byen. Den kan bli likere, men det vil ta noe tid da leieavtale­ne og målene er ulike avhengig av eier av parkerings­arealene.

Jeg vil understrek­e at alle områder bidrar til god sirkulasjo­n, slik at det stort sett er lett å finne parkerings­plass. Oppfordrin­gen må vaere å lese skiltene og legge en lapp med betalt avgift godt synlig i frontruta, og så får vi politikere gjøre så godt vi kan for dette så bra som mulig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway