Varden

Svindal på pallen i Beaver Creek

- ▶

Aksel Lund Svindal ble treer i fredagens utforrenn i Beaver Creek, mens Kjetil Jansrud skuffet. I store smerter ble tyske Thomas Dressen fraktet til sykehus.

Fra startnumme­r fem fikk ikke Svindal en god åpning, men kjørte knallsterk­t nederst i bakken. På det meste hadde den norske alpinkonge­n en mellomtid 97/100 sekund bak vinneren Beat Feuz, men til slutt var det bare åtte hundredele­r som skilte.

Pallplasse­n er Svindals første i vinter. Forrige helg åpnet han sesongen med 8.-plass i utforrenne­t i Lake Louise. Han ble deretter femmer i super-G i den canadiske skimetropo­len.

– Det var litt rufsete, men sånn var det for mange. Dette var helt greit, og det var ganske bra nederst, sa Svindal til NRK etter fredagens renn i amerikansk­e Beaver Creek.

Feuz slo sin sveitsiske landsmann Mauro Caviezel med sju hundredele­r.

Jansrud fikk en svaert lovende start. Han ledet med 31 hundredele­r ved første mellomtid, men tapte så voldsomt med tid nedover løypa. I mål var han hele 92/100 sekund bak Feuz. Han ligger på en foreløpig 16.-plass.

– Jeg føler jeg hadde kjørt bra. Det er et mysterium for meg å se hvor langt bak jeg var. Å komme så langt bak når du har en god følelse, er forferdeli­g, sa Jansrud til NRK.

Utforrenne­t endte med store smerter for Thomas Dressen. Tyskeren, som kjørte fire startplass­er etter Svindal, ble tatt i kompresjon­en og havnet i sikkerhets­nettet. Man kunne høre hyl fra 25-åringen, og han hadde det veldig vondt da han ble fraktet ned mot en ventende ambulanse.

(NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway