Varden

Tilbake til røttene

Teater Ibsen har stolt på historien om Mowgli, og har skapt en glitrende eksistensi­ell familiefor­estilling.

- ▶ ▶ ▶ ▶ sindre.omenas@varden.no

klassikere og sceneromme­t i oppsetning­er som «Hedda Gabler», «Dødsdansen» og «Lille Eyolf». I «Jungelboke­n» overrasker derfor Bye, som har dramatiser­t stykket sammen med regissør Janne Brit Rustad, med å gripe fast i den eksistensi­elle reisen til Mowgli.

Rudyard Kipling skrev «Jungelboke­n» på midten av 1890-tallet. En klassiker som kanskje mer enn de fleste andre bøker har blitt tolket inn i sine samtiders vekslende verdisyn.

Disney har også skapt sitt univers rundt Mowgli, og den er også vaert ramme for flere lystige barnefores­tillinger.

Sårt og nakent

I Teater Ibsen møter vi derimot en langt mer sår og naken Mowgli, der Mathilde Skarpsno glidende lett spiller ut hele følelsesre­gisteret, fra leken ung gutt til sårt og ensomt menneske i utenforska­pet.

Patrik Stenseth følger opp denne oppsetning­ens idé, med å legge vekt på den såre kjaerlighe­ten han har til den andre og fremmede.

Stykket varer i én time og ti minutt, og har flere sangnummer, godt hjulpet av elever ved Skien kulturskol­e. Varden var til stede under premieren fredag, der halvparten av elevene var på scenen. De gjorde en flott figur.

Teater Ibsens forestilli­ng har noen klare pekefingre­r til sitt publikum, om samspillet mellom natur og mennesker. Likevel er det mer enn nok mat for tankene for det voksne publikum å dvele videre med, for å tolke det inn i vår samtid. For seksåringe­ne, kan vi si: Velkommen til et teater som tar dere på alvor.

 ??  ?? SAMARBEID: Teater Ibsen samarbeide­r med Skien kulturskol­e, der elevene er med på oppsetning­en av Jungelboke­n.
SAMARBEID: Teater Ibsen samarbeide­r med Skien kulturskol­e, der elevene er med på oppsetning­en av Jungelboke­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway