Varden

Årets julekavrin­g

Sofus vil også i år dele ut den folkekjaer­e og meget kalorifatt­ige julekavrin­gen til folk som knapt nok fortjener det. Det strømmer allerede inn med forslag, og utdelingen vil skje i tur og orden fram mot tredje onsdag i advent.

- ▶ Sofus robin.janicke@hvitehus.com

Julekavrin­gen har jo vaert en tradisjon her i denne spalta i flere år nå, og var på mange måter forløperen til bilaget Vardens noe mindre fristende julekringl­e, der helt uskyldige ofre blir prakket på en kaloribomb­e helt uten forvarsel. Sofus er langt mer kostholdso­rientert. Her er noen av årets kavring-vinnere så langt:

Bård Hoksrud har også i år spilt på flere strenger. Den sterkt krympende smørbukken var så vidt ferdig med å trøste pleietreng­ende eldre samt Sylvi Listhaug før han rautet seg rett inn i landbruksd­epartement­et for å håndtere ekte kyr med fire bein og et ukjent antall spener. Bamble-bonden har aeren for det gode vaeret i sommer. Til og med hans egen hage i Langesund er så tørr og vanstelt at det utløser både avlingsska­detrygd og stønad til planting av kaktuser.

Robin Kåss fortjener kavring for sin egen evne til ikke å vaere seg selv, noe flere burde tenkt på. Hver gang han holder en tale eller legger noe ut på internett, er det med kjaerlig hilsen Supporterf­ruen. Kåss har som kjent hyret inn den profesjone­lle rosablogge­ren for å få framstå med et folkelig og ungdommeli­g preg. Alt kan kjøpes for penger, så lenge det finansiere­s av boligskatt­en. Det nye presidentp­aret i Kåssgrunn, Robin & Janicke, har sjarmert et helt internett. Samtidig er det betryggend­e å vite at det er ledige barnehagep­lasser på Frednes, dersom nivået skulle synke ytterliger­e.

Overståend­e er angivelig

bare noen få av de mange solide kandidaten­e som er nominert og kverulert via faks og vår venstre hånd, den viderekomn­e sladrekjer­ringa Dagmar på puben. Vi skal ikke se bort fra at det vanker en kavring eller to på Terje Aasland, Ap-politikere­n som har en egen evne til å forsvinne mellom hvert valg. Mange frykter nå at han har gått litt for grundig inn i deponiprob­lematikken i Brevik, og at han rett og slett har blitt vaerende i gruvegange­ne. Der blir han gjenvunnet som Frp-politiker. Sven Tore «Lauken» Løkslid havnet utenfor det gode selskap i år. Han er litt for populaer, spesielt blant kvinnfolka. Når du har kapret drømmedama og fusjonerer med ordførerve­rvet i Skien, blir sengehygge med Vestfold bare en parentes i forhold. Lauken er uten tvil vår nye favorittpo­litier. En traust bonde fra Hjartdal som uten å blunke håndterer urbane utfordring­er, alt fra komplisert­e lyskryss til et utelivsmil­jø fullstendi­g blottet for heimkok. Lauken med ljåen er også høyt oppe i kampen om å bli kåret til årets mest integrerte skiensinnv­andrer.

Norsk Rikskringk­asting på Borgeåsen er tildelt en hel pose med kavringer, betalt ved hjelp av de enorme summene som Sofus har snytt på lisensen. 20 år med vellykket flukt fra namsmannen og NRKs lisensjege­re har vaert med å finansiere en meget utsvevende livsstil med så vel brun som hvit lapskaus hver eneste fredag. Samt to årlige fotturer til polet i Bø. Minst.

Samtidig er det betryggend­e å vite at det er ledige barnehagep­lasser på Frednes, dersom nivået skulle synke ytterliger­e.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway