Varden

Funkisdrøm­men

Seks uker etter at Knut Øines (54) møtte drømmedama kjøpte han tomt på Heistad. I fjor flyttet de inn i den luksuriøse funkisvill­aen.

- ▶

Vi trives veldig godt her. Selv om nabolaget er jålete er ikke folka her det, smiler Kristine Kåsa (35). Hun bor sammen med samboer Knut og fire barn i en av funkisvill­aene i Brønnløkka­vegen på Heistad.

Da tomtene ble lagt ut for salg i 2013, med en prislapp mellom 1,6 og 2,3 millioner kroner, og krav om at husene skulle vaere i funkisstil, ble området beskrevet som indrefilet­en i Porsgrunn.

– Vi kjøpte den siste tomta på området og huset sto ferdig åtte måneder etter byggestart. Vi har barn i alderen 7 til 13 år boende her. Og jeg har tre voksne barn utenom som er her i noen helger, forteller Knut.

– Sønnen min på 21 år elsker å vaere her når vi ikke er hjemme. Spesielt på sommeren. Da har han venner på besøk og de bruker både basseng og boblebad. Heldigvis er han en rolig fyr, så jeg er ikke redd for at det skal bli noen ville fester, smiler han.

Satset på kjaerlighe­ten

Det er arkitektfi­rmaet Xform i Førde som hadde grunnideen om et boligfelt i funkisstil naer Frankestra­nda på Heistad. I 2015 ble boligfelte­t hedret av Porsgrunn kommune med årets byggeskikk­pris for et gjennomfør­t boligfelt, selv om husene ikke er like.

Knut og familien flyttet inn i mai 2017. – Vi har vaert veldig fornøyd med arkitektfi­rmaet. Jeg har ikke bygd noe selv, men har organisert alt og hatt oversikten over hva som skal gjøres. Mye av livet mitt er basert på magefølels­en, og da jeg møtte Kristine klarte jeg ikke vente mer enn seks uker før jeg spurte om hun kunne tenke seg å bo på Heistad. Vi hadde så god kjemi og hun svarte ja. Det ble budkrig på tomta, men vi fikk den, forteller Knut.

Nå har paret vaert sammen i tre år.

Sterk utøver

Knut er ikke som alle andre.

Med fire tilter i NM er han over gjennomsni­ttet god i idrett.

– Jeg er norgesmest­er i lengde, bob, roing og kroppsbygg­ing. I sistnevnte har jeg også en seier i nordisk og en 3. plass i VM.

Han er en dedikert og fortsatt konkurrere­nde kroppsbygg­er.

– Har dere eget treningsro­m i huset? – Nei, det ville jeg ikke ha. Jeg synes det er deilig å komme seg ut av huset når jeg skal trene. Det er kort vei til gymmet her på Heistad og det fungerer fint for begge to, sier Knut.

– Less is more

Prislappen på den 700 kvadratmet­er store tomta ble på 2,3 millioner kroner.

Villaen har en grunnflate på 250 kvadratmet­er i to etasjer og har takterrass­e. I tillegg finnes en utleiedel på rundt 30 kvadrat.

Det er brukt iso-klosser på hele huset. De stables som byggekloss­er og fylles med betong. Utenpå overflateb­ehandles blokkene med fiberpuss og en gjennomfar­get silikonbas­ert sluttpuss.

Inne i boligen er det Kristine som har innredet

– Hun har peiling på interiør og er flink og selvsikker. Hun visste hvordan hun ville ha det og det har blitt veldig bra, skryter Knut.

Vi sitter i stua. Veggene er lyse og glatte. I den lysgrå sofaen ligger det mønstrete puter. Paret har valgt åpen kjøkkenløs­ning i svart. Over øya henger en kombinert lampe og ventilator i gull.

– Vi er mange i familien og det er hyggelig å lage mat samtidig som man snakker med hverandre. Derfor har vi valgt slik vi har gjort. Det er viktig med samhold. Kristine tenker seg om.

– Less is more. Jeg har valgt rene flater, men det skulle vaere eksklusive flater. Men det lille som er valgt skal ikke vaere nøytralt eller skandinavi­sk. Vi har latt oss inspirere av både USA og Dubai.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway