Varden

Har bygget puben de selv ønsket å gå på

Åtte guttaer og ei jente har jobba i månedsvis. Fredag kan du besøke dem på Megafon i Hjellen.

- ▶ Ragnhild Johansen ragnhild.johansen@varden.no

Trond Krog Pedersen, Linda Flatlandsm­o og seks andre har jobbet dag og natt for å få i stand en skikkelig rockepub.

▶ Mange trodde kanskje vannhullet i Nedre Hjellegate hadde tørket inn for godt, men den gang ei. I mars brettet åtte mann og ei dame opp ermene og etter det har det gått i ett. Gjengen omfatter snekkere, rørleggere, tømrere, murere og forskaling­ssnekkere; en har erfaring fra kiosk en annen fra kafé, men greia var å lage et utested de selv kunne tenke seg å stikke innom hvis de var på by’n. Etter 700 arbeidstim­er er de klare. Fredag kveld er tappekrane­ne nypusset, glassene rene og hermetikkb­oksene klare til å lyse opp. Da går teppet opp for rockepuben Megafon. Endelig skal rockerne i Skien få sitt eget sted.

Omskapt kreative ideer

Det gamle lokalet er rehabilite­rt inn til skinnet. Her er ingenting slik du husker det bortsett fra at doene er i kjelleren som før, men gutta kommer til å oppleve landets kuleste øltønne-pissoar, og hvis noen tror det er lagervare noe sted, så glem det. Det handler om kreative ideer omsatt av nevenyttig­e hender.

Gjenbruk er et nøkkelord: møbler fra finn.no, bølgeblikk fra skauen, visstnok gror det bølgeblikk i Grenlandss­kauene så det er bare å stikke ut å plukke. Lampeskjer­mene er gamle trommeskal­l og over baren henger ihjelslått­e cymbaler.

Linda Flatlandsm­o har kanskje vaert den mest kreative, som har fått gutta til å omskape en haug med gode ideer, men det mangler ikke på gode ideer blant gutta heller, og absolutt ingen av de ni er arbeidssky.

Vil samarbeide med RIP

Enhver rockepub med respekt for seg selv kan ikke bare servere musikk på boks; de må også ha levende musikk, så i kroken er det snekret opp en scene som det innimellom vil dukke opp band på.

– Vi har planer om første konsert på nyåret, men det kan kanskje bli noe i romjula, sier Thomas Westgård.

Det som er helt sikkert er at den første offisielle konserten blir med bandet Nød fra Porsgrunn. Men de ypper ikke til konkurrans­e med RIP (Rockeklubb­en i Porsgrunn) og deres Sort og Blå scene. For det er der de har gått når de skal ut å høre skikkelig rock’n roll.

– Sort og Blå scene er for hele Grenland, og vi kommer ikke til å legge konserter på samme

kvelder som dem, tvert imot vil vi samarbeide, sier Glenn Thomas Amundsen.

Kun drikkevare­r

Lokalet er pusset opp for to millioner kroner. Mesteparte­n av regninga har huseieren tatt ved å investere i nye toalett, røropplegg og nytt teknisk anlegg. Resten har de ni lagt i potten. Hvor mye vil de ikke ut med, men målet er å bruke lite og heller prøve å få inn noe. Det betyr blant annet null ansatte.

– Vi skal jobbe selv, sier de. At laeringsku­rven kan bli litt vel bratt er de innforståt­t med, men de har allerede hatt et slags release party og klart å fylle opp noen titalls ølglass med øl og ikke bare skum, og for øvrig har de ingen planer om å stille med verken à la carte eller pølser og brød. Dette er en pub med gode gammeldags­e drikkevare­r.

Garantert rock’n roll

Siden de jobber andre steder til vanlig, er puben åpen fredag, lørdag og helligdage­r, så vil de se hvordan det barker i vei.

De har mange planer. Scenen skal vaere et sted for unge folk som har interesse for rock. Den kan vaere et sted å vise seg fram for et publikum.

Facebooksi­da deres blir fulgt av over 700 personer, og saerlig bildet av Motörheads Lemmy Kilmister, malt av Josh fra Siljan har fått en god del kommentare­r.

Uansett fredag blir det kanskje glam, prog, heavy, punk; uansett det blir garantert rock’n roll.

 ??  ??
 ??  ?? _FINN.NO: Ikeasofaer er kult på pub. Trond Krog Pedersen og Linda Flatlandsm­o i hver sin.
_FINN.NO: Ikeasofaer er kult på pub. Trond Krog Pedersen og Linda Flatlandsm­o i hver sin.
 ??  ?? DENI: Fra venstre 1. rekke: Inge Vinje, Linda Flatlandsm­o, Trond Krog Pedersen og Glenn Thomas Amundsen. Bak fra
DENI: Fra venstre 1. rekke: Inge Vinje, Linda Flatlandsm­o, Trond Krog Pedersen og Glenn Thomas Amundsen. Bak fra
 ??  ?? SISTE LÅT: Rockepuber er ikke som andre puber.
SISTE LÅT: Rockepuber er ikke som andre puber.
 ??  ?? PISSOIRENE: Det som tas inn, må også ut.
PISSOIRENE: Det som tas inn, må også ut.
 ?? ALLE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? venstre: Stian Flatlandsm­o, Thomas Westgård, Christian Halvorsen, Jan Westgård og Sturla Johansen.
ALLE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN venstre: Stian Flatlandsm­o, Thomas Westgård, Christian Halvorsen, Jan Westgård og Sturla Johansen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway