Varden

Ølbutikk på flyttefot

Gulating ølutsalg flytter 15. januar fra Handelstor­get og til Herkules. Der skal utsalget bli enda mer gavebutikk enn i dag.

- ▶ Pål Egil Tornholm pal.egil.tornholm@varden.no

Herkules er neste stopp.

– Vi må ha flere kunder for å oppnå målet om å bli blant de ti beste av dagens 24 Gulatingut­salg i Norge, forklarer Tom Kjetil Olsen, medeier i Gulating Skien. Planer om endringer i sentrumsgå­rden gjorde flyttevalg­et lettere for ham – som patriot for Skien sentrum.

– Med Smieøya-planene føler jeg uansett at avstanden mellom sentrum og Klosterøya blir kortere, sier Olsen.

Fornøyd med nykommeren

Leiekontra­kten med kjøpesente­ret ble signert fredag. Norges største utsalgskje­de for spesialbry­gget øl får en sentral beliggenhe­t på 58 kvadratmet­er der CMYK-butikken avvikler ved årsskiftet, sammen med resten av kjedens butikker i Norge.

Senterlede­r Lene Elisabet Baardseth er strålende fornøyd med nykommeren på Herkules.

– Vi har jobbet med dette en god stund. I og med at reglene for alkoholsal­g er strenge, har vi vurdert å bygge et eget lokale i eksisteren­de bygg, men nå blir det ledig et innglasset lokale med sentral plassering og som passer perfekt, sier Baardseth.

Bak delvis frostet glass

Selv om Gulating flytter fra et noe større lokale på 75 kvadratmet­er, regner Olsen med å kunne tilby over 350 ølsorter også på Herkules. Ved juletider har han i år på toppen av dette hele 50 sorter juleøl.

Eksponerin­gen av ølet på Herkules må selvfølgel­ig vaere innenfor reklamefor­budet. Noe av glasset ut mot handelsgat­ene vil således bli frostet, og ølhyllene vil ikke kunne rage like høyt som i dagens utsalg.

Leter etter flere ansatte

Ølutsalget vil følge kjøpesente­rets normale åpningstid­er. Akkurat som i sentrum i dag vil utsalget ikke ha lov til å ha åpent når det er utvidet åpningstid.

Halvannet årsverk blir for lite for Gulating i kjøpesente­ret.

– Vi er på leting etter flere ansatte med rett kompetanse. Selv har jeg brukt 15 år på å laere meg øl, påpeker Olsen. Han sier Gulating Skien har hatt en omsetning på rundt 5 millioner kroner siste året og at han forventer at omsetninge­n vil øke til mellom 7,5 og 8 millioner i 2019.

 ??  ??
 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? INN HER: CMYK-butikken midt i Herkules er som resten av kjeden under avvikling. 15. januar åpner Gulating ølutsalg her.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN INN HER: CMYK-butikken midt i Herkules er som resten av kjeden under avvikling. 15. januar åpner Gulating ølutsalg her.
 ??  ?? VENTER MANGE FLERE KUNDER: Med tank minst halvannen gang så stor på kjøpesente­ret s
VENTER MANGE FLERE KUNDER: Med tank minst halvannen gang så stor på kjøpesente­ret s

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway