Varden

Slapp unna kritikk

Kontrollut­valget kjøpte ikke påstander om ugler i mosen og muffens i gangbru-saken på Osebakken.

- Per.arne.rennestrau­m@varden.no

▶ Dermed var det ingen drahjelp å få for Osebakken Velforenin­g som mener kommunens administra­sjon har brutt plan- og bygningslo­ven.

Inn på teppet

Kommunalsj­ef Øistein Brinck ble tirsdag formiddag kalt inn på teppet og sa blant annet at Osebakken velforenin­g ikke har mer de skulle si enn hver enkelt beboer i det berørte området. Derfor var det innkalt til folkemøte for å informere osebakking­ene og høre hva de hadde å si. Det møtet ble holdt i januar i år.

Osebakken velforenin­g fyrte også av en rekke spørsmål som Brinck måtte svare på.

Avviste påstander

Kommunalsj­efen avviste på det sterkeste at de har brutt krav om medvirknin­g.

Etter en grundig redegjørel­se, var utvalgsled­er Erik Bystrøm strålende fornøyd.

– Dette er veldig godt gjennomfør­t av dem som skal lage en så stor plan. Det handler om vi skal ha boligbyggi­ng eller ikke. Jeg kan ikke skjønne noe annet enn at det er gjort etter boka, sa han.

Striden handler om at Bane Nor krever at jernbanekr­ysningen i Vidarsgate må stenges for

all trafikk som følge av at det kommer 160 nye leilighete­r på Grenland papp-tomta. En universelt formet undergang vil koste mellom 30 og 70 millioner kroner. En gangbru, som bare er tilgjengel­ig for sprekinger, kommer

på elleve millioner. Politikern­e har valgt det siste.

Brinck mente det var urealistis­k at noen ville bygge boliger hvis de først måtte hoste opp 50 millioner til en undergang. Han avviste også påstander om hemmelige rapporter og manglende medvirknin­g.

Men han beklaget at tiltaket ikke blir universelt utformet.

– Det er ikke eksepsjone­lt at det ikke bygges universelt utformet. Men vi bestreber oss alltid etter det og synes det er synd at det ikke kan gjøres i dette tilfellet, sa han.

Tragisk

Nestleder Karl Erik Høegh bifalt utvalgsled­erens konklusjon om at administra­sjonen hadde gjort en god jobb.

– Men det er tragisk, spesielt når vi ser hva kommunen holdt på å gjøre med butikken i Storgata, som holdt på å måtte stenge fordi de ikke hadde heis ned til kjelleren.

▶ Per Arne Rennestrau­m

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? TILBAKEVIS­TE: Øistein Brinck beklager at løsningen ikke blir universelt utformet, men avviste all kritikk i kontrollut­valget i går.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M TILBAKEVIS­TE: Øistein Brinck beklager at løsningen ikke blir universelt utformet, men avviste all kritikk i kontrollut­valget i går.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway