Varden

Tømte alarm-møtet

I over en time diskuterte ordførere, rådmenn og brannsjefe­r i hele Telemark om de faktisk kunne sette møtet de var innkalt til. Det hersker nå full forvirring rundt alarmsentr­alen.

- Fredrik.nordahl@varden.no

▶ – Ja, tror ikke det er noe feil ordbruk å si at det hersker del forvirring rundt dette, sier rådmann i Porsgrunn Per Wold.

Tirsdag ble alt av ordførere, rådmenn, brannsjefe­r og andre kommunalsj­efer fra hele Telemark kalt inn til ekstraordi­naert årsmøte i Alarmsentr­alen 110 Telemark. Den virksomhet­en er imidlertid besluttet å nedlegges fra 31.12 i år. Og det er blant annet derfor det ble en del forvirring.

Ble sendt hjem

Skien har hatt en forventnin­g om at samtlige telemarksk­ommuner ville vaere med i samme anskaffels­e av såkalt velferdste­knologi og bli med i sentralen videre. Det stemmer ikke. Og derfor innkalte Skien alt av topper for å kanskje komme naermere en løsning. Men før årsmøtet skulle settes, påpekte Nome-rådmann følgende:

– Rent prinsipiel­t kan man ikke åpne et selskap som allerede er besluttet nedlagt.

Assisteren­de skiensrådm­ann, Jan Petter Johansen, forsøkte å la møte gå videre ved å telle Andersens ene stemme, men etter hvert kom det flere innsigelse­r. Til slutt ble 11 kommuner sendt hjem med uforrettet sak, mens Skien, Vinje, Tokke, Drangedal, Siljan og Fyresdal ble igjen.

På gangen sto blant annet nevnte Wold.

– Vi har i lang tid forsøkt å få klarhet hvordan de tenker seg dette her. I Porsgrunn har vi et bystyreved­tak som absolutt åpner for å kjøpe tjenester fra Skien. I april ba vi om pris, men har ikke hørt noe. Her har administra­sjonen i Skien bidratt med en del forvirring, og det er synd fordi tilbudet de har på responstje­nester i utgangspun­ktet er godt, sier Per Wold.

Kompleks sak

Assisteren­de rådmann i Skien, Jan Petter Johansen, innrømmer at ikke alt har godt helt etter planen.

– Nei, vi hadde håpet at flest mulig kommuner ble med. Da hadde vi fått tilgang til gode tjenester og mye kompetanse, til en lavere kostnad.

– Hvorfor har dere ikke gitt svar på prisen til Porsgrunn?

– Dette er en kompleks sak. Vi må avvente hvem som er med, og så ønsker vi at de deltakende kommunene skal vaere med å bestemme prisen, sier han.

▶ Fredrik Nordahl

 ?? BEGGE FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? INGEN LØSNING: Brannsjefe­r, ordførere og rådmenn fra hele fylket forsøkte tirsdag å finne en løsning for veien videre for alarmsentr­alen under et ekstraordi­naert årsmøte i sentralen. Men det ekstraordi­naere årsmøtet ble ikke engang satt, ettersom det kom prinsipiel­le innsigelse­r som ble tatt til følge.
BEGGE FOTO: FREDRIK NORDAHL INGEN LØSNING: Brannsjefe­r, ordførere og rådmenn fra hele fylket forsøkte tirsdag å finne en løsning for veien videre for alarmsentr­alen under et ekstraordi­naert årsmøte i sentralen. Men det ekstraordi­naere årsmøtet ble ikke engang satt, ettersom det kom prinsipiel­le innsigelse­r som ble tatt til følge.
 ??  ?? NESTEN TOMT: Da majoritete­n fra alarmmøtet hadde reist, forsøkte man å få til en «veien videre». Den er ikke helt klar ennå.
NESTEN TOMT: Da majoritete­n fra alarmmøtet hadde reist, forsøkte man å få til en «veien videre». Den er ikke helt klar ennå.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway