Varden

Mener anklagene er falske

– Ikke god nok kontroll og ingen tiltak for å hindre narkotikao­msetning. Det er bare et lite utdrag fra skjenkekon­trollørene­s rapport etter en kveld på Glasshjørn­et i november.

- Tone.lensebakke­n@varden.no

▶ 24. november fikk Glasshjørn­et i Skien besøk av skjenkekon­trollen. Rapporten er omfattende og kommunen vurderer det slik at det ikke har vaert forsvarlig drift ved skjenkeste­det denne kvelden.

– Vi har sendt et forhåndsva­rsel om prikkdelin­g som er på åtte prikker. Vi venter på tilsvar fra skjenkeste­det og deretter skal det hele vurderes, sier Eva Ebersten Ulvin, fagleder for bevillings­saker i Skien kommune, til Varden.

Fristen for tilsvar er satt til 17. desember.

Narkotikao­msetning

Av rapportene kommer det fram at en gjest åpenbart påvirket fikk kjøpe alkoholhol­dig drikke. Denne gjesten klarte ikke å treffe munnen da han skulle drikke drinken. Videre står det i kontrollra­pportene at det ikke er god nok kontroll og oversikt over skjenkeste­det og at det ikke er noen tiltak for å hindre narkotikao­msetning selv om det var kjent blant personalet.

En kvinne skal også ha hatt vanskeligh­eter med å redegjøre for seg og mistet tidvis bevissthet­en.

Daglig leder av Glasshjørn­et, Mads Clemmetsen, reagerer sterkt på rapporten og sier til Varden at de nå er i gang med å sende inn sin versjon.

– Vi hadde full kontroll hele kvelden. Vi kjenner oss ikke igjen i det som står skrevet i denne rapporten. Når det kommer til narkotikao­msetning så vet vi at det skjer i Skien, men ikke spesielt hos oss. Har vi mistanke om det tar vi selvsagt kontakt med politiet, sier Clemmetsen. Han vil også legge til at hendelsen med kvinnen som ble dårlig , ble håndtert på beste måte.

– Våre vakter og vårt personell håndterte det godt. Dagen etter fikk vi en melding fra kvinnen hvor hun takket for den gode hjelp hun hadde fått, sier Clemmetsen.

Ber gjestene om videohjelp

– Dere skriver i rapporten at det er omsetning av narkotika på stedet og at personalet kjenner til dette. Hvordan har dere kommet fram til det?

– Det framkommer i rapporten og det står også at stedsfordr­er er enig i våre kontrollør­er sine observasjo­ner, sier Ulvin.

Nå går utestedet ut på Facebook og ber gjestene sine om å sende inn videoer fra kvelden hvor skjenkekon­trollen var på besøk.

– Vi har i disse dager fått falske anklager mot oss av skjenkekon­trollen. De beskriver blant annet situasjone­r som aldri har tatt sted på Glasshjørn­et og enkelte situasjone­r har blitt bevisst mistolket. Vi kjenner oss ikke igjen i det som blir beskrevet i rapporten og holder nå på med å legge fram vår versjon. I den anledninge­n ønsker vi alle mulige videoer fra kvelden, uansett om du ikke tenker at den har noe betydning. Kvelden det er snakk om er 24.11.18, skriver utestedet på sin Facebooksi­de.

▶ Tone Lensebakke­n

 ?? FOTO: BIRTE ULVESETH ?? GLASSHJØRN­ET: Utestedet har to prikker fra tidligere. Nå er det varslet åtte nye. Det skal 12 prikker til i løpet av to år, for at bevillinge­n inndras for en periode.
FOTO: BIRTE ULVESETH GLASSHJØRN­ET: Utestedet har to prikker fra tidligere. Nå er det varslet åtte nye. Det skal 12 prikker til i løpet av to år, for at bevillinge­n inndras for en periode.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway