Varden

Vil slå sammen byene

En sammenslåi­ng av Skien og Porsgrunn er noe av det viktigste som kan skje naeringsli­vet i Grenland, mener forening.

-

▶ Tirsdag kveld samlet Grenland naeringsli­v seg til lutefiskla­g og nettverksb­ygging i regi av Grenland Naeringsfo­rening.

– Slike møter er viktig for naeringsli­vet i Grenland, det legger grunnlaget for at bedrifter i Grenland spiller på lag med hverandre, sier daglig leder i foreningen, Mette Sannerholt Andersen.

Naeringsmi­nisteren

Rundt 90 personer hadde tatt turen til praktfulle Villa Frednes for å mingle og for å høre på hva den inviterte naeringsmi­nisteren hadde å si.

Under naeringmin­isterens foredrag, ble Grenlands naeringsli­vselite servert med ord som «grønn utviklig», «digitalise­ring» og «skape arbeidspla­sser» før lutefisken skulle inntas i 2. etasje.

Naeringsli­vets stemme

Foreningen er mer enn lutefisk og taler. I følge Andersen har foreningen lange tradisjone­r med å jobbe for et bedre naeringsli­v.

– Vår oppgave er å vaere et talerør for naeringsli­vet. Vi kommer med høringsutt­alelser på saker som for eksempel veiutbyggi­nger, sier Andersen.

– Hva vil bli viktig for naeringsli­vet i Grenland neste år?

– Det må vel vaere lov å si at nå er det på tide at Skien og Porsgrunn slår seg sammen, sier den daglig lederen i foreningen med nesten 500 medlemmer.

På vei opp til lutefisken, tok også ordfører Hedda Foss Five og naeringsmi­nister Torbjørn Røe Isaksen seg en tid til en prat med Varden.

– En sammenslåi­ng hadde absolutt vaert gunstig for hele regionen, sa politikern­e samstemte.

▶Jonas Fossing

 ??  ??
 ?? FOTO: JONAS FOSSING ?? TOPPER: Mette Sannerholt Andersen, Christer Sørensen, Torbjørn Røe Isaksen, Hedda Foss Five og Knut Barland var alle på møtet.
FOTO: JONAS FOSSING TOPPER: Mette Sannerholt Andersen, Christer Sørensen, Torbjørn Røe Isaksen, Hedda Foss Five og Knut Barland var alle på møtet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway