Varden

Ingen vant, begge fikk rett

- Ragnhild.johansen@varden.no

Verken Porsgrunn kommune eller de islandske entreprenø­rene Vso Consulting vant rettssaken om Brevik Oppvekstse­nter.

Kommunen blir sittende med den største regningen på tre millioner kroner.

Islendinge­ne ville ha det dobbelte; i stedet ble kravet halvert samtidig med at de selv må betale kommunen drøyt en halv million kroner.

– Ingen av partene har vunnet fullt ut. Derimot har begge parter fått betydelig medhold, skriver tingrettsd­ommer Kristin Barth-Larsen i dommen fra Nedre Telemark tingrett.

ikke interesser­t

Sluttregni­ngen på Brevik Oppvekstse­nter som omfatter både barnehage og idrettshal­l endte på 200 millioner kroner.

I korthet har de to partene kranglet om søyler, handikapto­alett og trappehus bare for å nevne noen punkter.

Porsgrunn kommune har hevdet at islendinge­ne ble pålagt å rette opp feil og tok seg betalt i ettertid; noe islendinge­ne benektet på det sterkeste. I tillegg til at begge parter blir pålagt å betale hverandre store summer, må de hver av partene betale sine egne saksomkost­ninger. Rettens utgifter på nesten 200.000 kroner deles likt mellom partene, pluss at islendinge­ne må betale drøyt 13.000 kroner for bruk av en tolk.

Kunne blitt tre rettssaker

I løpet av rettssaken ble det ført rundt 20 vitner for Porsgrunn kommune, og rundt halvparten har forklart seg i favør av islendinge­ne.

Oppvekstse­nteret som sto ferdig til dette skoleåret har kun høstet ros. Men det er et faktum at den første planen for en ny skole hadde en prislapp på 40 millioner.

I tillegg lå det an til tre rettssaker: arkitektfi­rmaet som vant i første omgang fikk sparken; der klarte kommunen å inngå forlik. Det klarte de også overfor entreprenø­rbedriften Kruse Smith, men Vso Consulting møtte de i retten.

▶ Ragnhild Johansen

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway