Varden

Hevder Raja ble tvunget til å snu om innsyn

Abid Raja (V) stemte mot et forslag om at regjerings­medlemmer må opplyse om tidligere lobbyoppdr­ag etter å ha blitt presset til det, hevder SV.

-

Raja var saksordfør­er for presidents­kapets innstillin­g og stilte seg bak forslaget fra SV om å pålegge statsråder og statssekre­taerer opplysning­splikt for tidligere lobbyjobbe­r. Men da forslaget ble behandlet i Stortinget forrige tirsdag, snudde Raja og støttet et løst forslag fra Høyre og Frp om å be regjeringe­n utrede saken.

Snudde plutselig

SVs Torgeir Knag Fylkesnes hevder overfor Nationenat Raja ble tvunget til å snu:

– Mitt klare inntrykk var at Raja hadde fått beskjed om å mene noe annet i den saken. Det kom som et sjokk på alle at han plutselig snudde i en sak hvor han var ordfører, og hadde loset saken igjennom, sier Fylkesnes.

Raja ble sykmeldt kort tid etterpå. Overfor kolleger skal han ifølge Dagens Naeringsli­v ha sagt at partileder Trine Skei Grande har gjort ham syk.

Venstre-leder Trine Skei Grande beklaget mandag kveld at hun «sa noe veldig dumt» om sin parlamenta­riske nestleder Abid Raja under budsjettfo­rhandlinge­ne.

Skjelt ut

I en telefonsam­tale med Høyres finanspoli­tiske talsperson Henrik Asheim og i påhør av Raja og Frps finanspoli­tiske talsperson Helge André Njåstad, skal Grande ifølge flere medier ha skjelt ut Raja. Hun skal ha hevdet at han undergrave­t Venstre, ikke var til å stole på og at han var ute etter henne.

Venstre-leder Trine Skei Grande sier hun ikke husker ordrett hva hun sa om Abid Raja. Kilder sier til Dagbladet at Raja selv satt stille og noterte alt.

– Han er ute etter å ta meg, skal hun ha sagt om Venstres finanspoli­tiske talsperson.

Raja ledet partiets forhandlin­ger med Frp, Høyre og KrF i budsjettpr­osessen. Grandes uttalelser om ham kom da Asheim ba henne om en avklaring.

– Jeg er veldig lei meg for at han er sykmeldt og veldig lei meg for at jeg sa noe veldig dumt, sa Grande til et tallrikt pressekorp­s mandag ettermidda­g.

– Jeg har blitt sykemeldt av legen på Stortinget og har ingen kommentar mens jeg er sykemeldt, sa Raja til NTB mandag kveld.

Venstres parlamenta­riske leder Terje Breivik sier til Nationen at Venstre snudde i lobbysaken fordi det tett opp til behandling­en kom gode argumenter for å utrede forslaget. (NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? SKJELT UT: Venstres Abid Raja (til høyre) skal ha blitt skjelt ut av sin partileder Trine Skei Grande i påhør av Frps Helge Andre Njåstad og Høyres Henrik Asheim.
FOTO: NTB SCANPIX SKJELT UT: Venstres Abid Raja (til høyre) skal ha blitt skjelt ut av sin partileder Trine Skei Grande i påhør av Frps Helge Andre Njåstad og Høyres Henrik Asheim.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway