Varden

Ingen ville tape

Verken Pors eller Uraedd var veldig fornøyde med uavgjort og et poeng i Vestsidenh­allen. Men de kunne vaert verre.

- ▶ Pål Lundsholt pal.lundsholt@varden.no

▶ Oppgjøret mellom 2. lagene til Pors og Uraedd i J15-serien ble av det jevne og ikke minst spennende slaget. Ingen av lagene ville tape.

– Ja, vi kunne jo tapt og stått igjen med null. Det hadde ikke vaert noe gøy, sier Pors` firemålssc­orer Emma Wikheim Aas etter søndagens uavgjortfo­restilling­en på hjemmebane.

Fire foran til pause

Uraedds Hedvig Slørdal var av samme oppfatning som Porsspille­ren.

– Vi skulle selvfølgel­ig gjerne ha vunnet denne kampen, men vi kunne også fort ha tapt, så at det ble uavgjort er for så vidt greit, sier Uraedd-spilleren – med ordene i behold.

For når sant skal sies var nok 13–13 et helt greit resultat for begge lag, kampen sett under ett.

Pors kom best i gang og ledet 3–0 etter de første fem. Så tok gjestene over, og da de neste fem var unnagjort var lagene igjen like langt (3-3). Så tok hjemmelage­t igjen kommandoen og til pause var stillingen 9–5.

Litt unøyaktige

Hva som ble sagt i Uraedd-garderoben mellom omgangene vites ikke, men etter hvilen gikk i alle fall laget fra Porsgrunn øst rett i strupen på vertene og banket inn fire på rappen (9-9). Derfra og inn bølget det fram og tilbake, og da to ganger 25 minutter var unnagjort sto lagene med like mange i margen.

– Om ikke annet, så ble det i alle fall spennende, sier Wikheim Aas.

Hun irriterte seg litt over at det ble ett og ikke tre poeng.

– Vi spiller til tider veldig bra, men har litt problemer med å sette sjansene våre. Hadde vi vaert litt mer nøyaktige i avslutning­ene hadde vi vunnet denne kampen, så det irriterer litt, sier firemålssc­oreren, uten å virke så altfor skuffet.

– Nei, vi er sånn passe fornøyde, selv om vi gjerne skulle hatt tre poeng.

Mer å gå på

Etter søndagens kamp ligger Pors på en foreløpig 7. plass på tabellen med sju poeng. Uraedd ligger som nummer to med 13 poeng, men har på sin side spilt tre kamper mer enn laget fra Porsgrunn vest. Topper gjør Hei 2 med 14 poeng på åtte seriematch­er.

– Vi skulle gjerne vaert litt høyere på tabellen, men det kommer det. Vi har mer å gå på og hvis vi leverer som vi gjør i perioder i denne kampen, kommer vi til ta bra med poeng framover. Det er jeg sikker på, avslutter Wikheim Aas.

«Om ikke annet, så ble det i alle fall spennende»

Emma Wikheim Aas, Pors

?? FOTO: PÅL LUNDSHOLT ??
 ??  ?? URAEDD J15 II: Bak f.v.: Espen Kaalstad (trener), Maria Larsen Gripsgård, Thea Stige Strandskog­en, Hedvig Slørdal, Guro Grønlid Knutsen, Cathrine Arnesen Kjennerud, Annette Kaalstad. Foran f.v.: Aurora Tilly Wallestad, Sara Saethre, Caroline Mathea Helgason Myrland, Ida Janine Holtren Ingebretse­n, Mina Christine Lundsten.
 ??  ?? GOD SKUDDARM: Maria Larsen Gripsgård hadde et godt skudd og scoret blant annet et mål.
 ??  ?? GOD: Emma Wikheim Aas var god i søndagens møte med Uraedd. Her scorer hun ett av sine fire mål.