Varden

Spiller, leverer og trives

Livet tok en vending fra italienske Toscana til en nederlands­k by med Tyskland som nabo. – Jeg koser meg, sier Rafik Zekhnini.

- Bjorn.borge@varden.no

▶ Den tidligere Odd-spilleren fikk aldri gjennombru­ddet i Serie A – i første omgang.

Han har imidlertid mye igjen av femårskont­rakten han skrev med Fiorentina i 2017, og bruker denne sesongen til å spille – og ikke bare trene – fotball på et greit nivå.

– Vanskelig å si, svarer telemarkin­gen på spørsmål om nivået i nederlands­k 1. divisjon.

– Godt trøkk

– Men det er godt trøkk og gode spillere her.

Den tidligere aeresdivis­jonsklubbe­n Twente befinner seg her og nå på femteplass, fire poeng bak ledende Den Bosch, men har ambisjoner om å spille på toppnivå igjen.

Zekhnini er registrert med 13 kamper for Torgeir Børvens tidligere klubb, hvorav fem fra start – og to scoringer til nå.

– Jeg spiller og leverer målpoeng. Trives, melder den raske angriperen.

Alltid spekulasjo­ner

Så lenge han er utlånt, vil det alltid vaere spekulasjo­ner om veien videre.

Zekhnini konsentrer­er seg heller om nåtid enn å gruble over framtida.

– Det er nå som gjelder for min del. Resten kommer når det kommer, er hans filosofi om hvorvidt en ny mulighet i Fiorentina dukker opp når 18/19-sesongen er historie.

Zekhnini, som ble lånt ut til Rosenborg siste del av vårsesonge­n i Norge, har flere ganger tidligere gjort det klart at det er uaktuelt å vende tilbake til norsk fotball på permanent basis.

– Utvikler meg godt

Han er sikker på at sesongen i Enschede bidrar til nye steg på utviklings­stigen.

– Jeg utvikler meg ved å spille, og det er godt nivå, sier han som, etter overgangen til Fiorentina, ble et navn i nyhetene om valg av landslag.

Porsgrunns­gutten, som fikk spilletid i forrige U21-landskamp for Norge, har sagt at han ikke har bestemt seg for om det blir Norge eller Marokko den dagen det eventuelt blir et tema.

Nå er det et ikke-tema. – Landslag vil jeg ikke snakke om. Blir for mye spekulasjo­ner, mener Zekhnini, som tar årets juleferie i sitt andre hjemland. Og det er fortsatt kvalitetst­id for den muslimske familien.

– Ja, jeg skal til Marrakech med familien.

▶ Bjørn Borge

 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? TRIVES: Rafik Zekhnini liker livet på nest øverste nivå i nederlands­k fotball, og stresser ikke med framtida på fotballban­en.
FOTO: BJØRN BORGE TRIVES: Rafik Zekhnini liker livet på nest øverste nivå i nederlands­k fotball, og stresser ikke med framtida på fotballban­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway