Varden

ForElDrE: TEnk DErE om!

-

Jeg ser det igjen «rører seg» mellom skolekrets­ene på Gulset. Skolen og enkelte foreldre forteller om at flere barn søkes over til Kollmyr, en skole med en mindre andel barn med fremmedkul­turell bakgrunn.

Jeg tror de fleste av oss er opptatt av at vi skal ta imot de vi bosetter i kommunen vår på en god måte. Da må vi foreldre tenke oss godt om før vi sender såpass sterke signaler at vi tar ungene våre ut av en skole der det går en del barn av innvandrer­e. Hva slags signaler sender vi til våre egne barn? Ikke minst: Hva forteller dette de foreldre og barna vi har tatt imot i vår kommune? Jeg synes utviklinge­n vi ser på Gulset nå er svaert uheldig. For øvrig er Stigeråsen en av våre beste skoler med hensyn til skoleresul­tater. Det har også kommet fram at man ser på skolekrets­er når hus skal selges på Gulset, at hus i denne skolekrets­en selges tregere enn andre hus.

I første omgang vil jeg oppfordre alle foreldre om å støtte opp om skolen. Dersom dette ikke viser seg å ha effekt, tenker jeg vi må vurdere andre måter å sikre et godt inkluderen­de skolemiljø på Stigeråsen og Gulset som helhet. Høyre er i utgangspun­ktet for valgfrihet og fleksibili­tet for familiene. Og jeg tar forbehold om at det kan vaere ulike plausible årsaker til at noen velger å ta barna sine ut av Stigeråsen for å begynne på Kollmyr. Men, når vi får oss forelagt at foreldre føler seg presset til å følge «strømmen» av andre foreldre som bytter skole, da tenker jeg vi alle må stoppe opp. Emilie Schäffer Høyre

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway