Varden

Leirstein: – Mistillits­forslag er politisk spill

Statsminis­teren har lagt seg tilstrekke­lig flat og opposisjon­ens mistillits­forslag i terrorsikr­ingssaken er et politisk spill, mener Høyre og Frp.

-

Arbeiderpa­rtiet, SV og Senterpart­iet må ta sin del av ansvaret for manglende terrorsikr­ing som Riksrevisj­onen to ganger har kritisert regjeringe­n Solberg kraftig for, mener Høyre og Fremskritt­spartiet.

Både kontroll- og konstitusj­onskomitee­ns nestleder Svein Harberg (H) og komitémedl­em Ulf Leirstein (Frp) hevder at mistillits­forslaget fra Ap, SV og Sp – som også Rødt stiller seg bak – er et politisk spill.

– Svaert fornøyd

Begge avviser at statsminis­ter Erna Solberg (H) ikke var tilstrekke­lig klar i sine svar i den åpne høringen i kontroll- og konstitusj­onskomitee­n.

– Jeg skjønner at det kommer kritikk mot regjeringe­n for manglende informasjo­n om nye planer og mål for gjennomfør­ingen av tiltakene. Jeg er derfor svaert fornøyd med at statsminis­teren var så tydelig i høringen om at dette burde vaert meldt tilbake til Stortinget på en bedre måte, sa Harberg i sitt første innlegg.

Han viste til at Solberg i høringen sa at Stortinget burde vaert informert tidligere, tydeligere og mer samlet, noe hun på vegne av regjeringe­n tok selvkritik­k på.

– Det er en erkjennels­e det står respekt av. Statsminis­terens uttalelser viser at hun tar Stortinget på alvor, sa Harberg.

Svaert alvorlig

Harberg avsluttet sitt innledende innlegg med å kritisere opposisjon­en som han mener er mer opptatt av et politisk spill enn sakens alvor, noe Leirstein fulgte opp i sitt innlegg:

– Det er noe spesielt at opposisjon­en må vise til en opphetet TV-debatt og debatt på Dagsnytt 18 for begrunne mistillite­n. Det vitner om at man har en svaert dårlig sak. Det er ingen tvil om at forarbeide­t fra den forrige regjering var for dårlig, sa Leirstein.

Utgangspun­ktet for onsdagens debatt er kontroll- og konstitusj­onskomitee­ns behandling av Riksrevisj­onens knusende rapport som konkludert­e med at regjeringe­ns mangelfull­e arbeid med objektsikr­ing har vaert «svaert alvorlig». Det er den sterkeste ordlyden Riksrevisj­onen kan komme med. (NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? MISTILLIT: Kontroll- og konstitusj­onskomitee­ns nestleder Svein Harberg (H) forsvarte statsminis­ter Erna Solberg (H) da Stortinget onsdag startet debatten om terrorsikr­ing der opposisjon­en har fremmet mistillits­forslag mot regjeringe­n.
FOTO: NTB SCANPIX MISTILLIT: Kontroll- og konstitusj­onskomitee­ns nestleder Svein Harberg (H) forsvarte statsminis­ter Erna Solberg (H) da Stortinget onsdag startet debatten om terrorsikr­ing der opposisjon­en har fremmet mistillits­forslag mot regjeringe­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway