Varden

Varm takk for 200 liter vaffelrøre

– Det at hun tar kontakt selv, og spør om hun kan hjelpe oss med noe, det synes jeg er utrolig flott, sier Einar Ask.

- ▶ Jan Bjørn Taranrød jan.bjorn.taranrod@varden.no

For det var slik det begynte, at Hege Engelstad i Siljan for et år siden laget den første femliteren med vaffeløre til «Mekkis». Siden har Hege levert trofast hver uke, til sultne deltakere på det private fritidstil­budet Einar Ask driver på Saga i Siljan.

– Jeg hørte om Mekkis og syntes det var et flott tilbud, som mange trives med. Derfor jeg tok kontakt og spurte om det var noe jeg kunne gjøre, sier siljankvin­nen, som til nå har sponset Mekkis med vel 200 liter røre.

Mekkis

Mekkis er en fritidsklu­bb der Einar Ask lager middag og setter av en kveld i uka slik at både jenter og mest gutter fra både Siljan og nabokommun­ene kan holde på med motorer og andre ting med muttere eller ledninger på.

– Vi har noen fra både Skien, Hvarnes og Stavern, det er vel 50–60 forskjelli­ge navn på listene, ikke hver gang, men i løpet av en sesong, informerer Ask, som selv har fått julekringl­e fra Varden, for to år siden.

Da var det May Helen Hamsdokka som hadde nominert Einar – for det frivillige arbeidet han legger ned for barn og unge i Siljan.

Den gangen sto det at Einar Ask ble svaert overrasket. Den sammen reaksjonen hadde Hege i år.

– Hva er dette? Kommer jeg i avisa nå? Dette var litt flaut. For jeg liker ikke å stikke meg fram, erklaerer Hege når Einar, fire gutter fra Mekkis og Varden kommer med en svaer hvit eske med kringle fra Fattigmann på Herkules.

Nominasjon­en

– Mekkeklubb­en i Siljan (MekkiS) ønsker å nominere Hege Engelstand i Siljan. Tross hennes handikap, som gjør at hun må bruke rullestol, ønsker hun å bidra til at rundt 40 ungdommer får vafler hver tirsdag. Hun sponser hele røra og lager den ferdig til klubben starter. Dette betyr utrolig mye for oss som frivillige og for ungdommen – at noen ønsker å bidra på den måten! Det hadde vaert utrolig hyggelig for oss å kunne markere vår takknemlig­het på en slik fin måte, sto det i meldingen som klubben sendte Varden.

– Det er den største kringla jeg har sett, tror jeg. Den klarer ikke jeg alene. Jeg tenker dere må ta den med dere. Jeg tar av et stykke. Jeg vet den kommer til å gå med, sier Hege Englestad.

 ??  ??
 ??  ?? RØREBØTTE: Dagens bøtte med røre var klar til henting da Hege fikk uventet besøk tirsdag av Patrick og flere andre.
RØREBØTTE: Dagens bøtte med røre var klar til henting da Hege fikk uventet besøk tirsdag av Patrick og flere andre.
 ??  ?? TAKK: Jesper Sølland Bergland, Patrick Thiedemanm, Einar Ask, Noah Krafft-Gurholt og André Hansen Laurendz ville takke Hege Engelstand med en julekringl­e.
TAKK: Jesper Sølland Bergland, Patrick Thiedemanm, Einar Ask, Noah Krafft-Gurholt og André Hansen Laurendz ville takke Hege Engelstand med en julekringl­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway