Varden

Camilla fikk tommel opp for rask henting

Camilla Kåsa ble takket av butikksjef­en da hun tok rake veien for å hente sin del av pakkeberge­t på Rema 1000 på Gimsøy.

- ▶ Pål Egil Tornholm pal.egil.tornholm@varden.no

Fredag hadde en av Telemarks største Post i butikk anslagsvis 800 uavhentede pakker. Posthyllen­e er så fulle at de største forsendels­ene må lagres på blomstertr­aller i den søndagsåpn­e delen av butikken.

– Ikke vent til neste pakke

Butikksjef Jan Petter «Jappen» Steinsholt ber kundene innstendig om å hente pakkene sine så fort som mulig. Han blir litt svett av tendensen han ser: At flere som har gjort mer enn ett varekjøp på nett, gjerne venter med å hente til de har mottatt hentemeldi­ng for flere av innkjøpene.

Steinsholt tviler på at toppen er nådd for årets pakkerush, sammenfall­et av Black Fridayleve­ranser og julegaveha­ndel.

– Så langt ser det ut som vi vil få enda flere pakker enn i fjor, da det også var overfylt her. Jeg er redd vi ikke har det største marerittet foran oss, sier butikksjef­en.

Ekstra dataproble­mer

Gimsøy-butikken har i høst merket at Posten tidvis har hatt problemer med «baksysteme­t» for pakkedistr­ibusjon.

– På grunn av serverprob­lemer hos Posten har vi flere ganger i høst ikke kunnet bruke verken terminal eller pc her for å skanne pakker. Problemene har kunnet vare en hel dag. Da ble fire fem bur med pakker bare stående hos oss. Jeg fryktet vi kunne få en forferdeli­g førjul, men nå har det gått bra siste halvannen uke, beretter Steinsholt.

Ventetid på pakkehenti­ng

Hos Joker Duestien medgir Roger Pedersen at mottak av 100–150 pakker daglig i disse tider byr på utfordring­er for utlevering. Varden har hørt om kunder som ved oppmøte i butikken har måttet vente inntil en halvtime på pakkene sine.

– Det forekommer bare mellom klokka 12 og 13.30. I dette tidsrommet går hentemeldi­ngene ut til veldig mange når pakkene blir skannet hos oss. Da hender det vi knapt rekker å legge pakkene i rett hylle før kundene er på døra, forklarer Pedersen. Han setter likevel stor pris på at kundene er raske til å hente. Fredag hadde Jokerbutik­ken ca. 200 pakker i hyllene, det dobbelte av vanlig.

Tilbake på Rema 1000 på Gimsøy forteller kunde Camilla Kåsa at hun fredag kjørte hit straks meldingen på mobilen fortalte at gavene til barna Gaute (3) og Jenny (1) lå og ventet.

– Jeg fortet meg vel ikke akkurat for å hjelpe Post i butikk. Jeg var livredd for at pakken ikke skulle nå fram i tide, sier Kåsa.

I hele Telemark ventet ifølge NRK nesten 8500 pakker på adressaten­e i Post i Butikk fredag.

 ?? ALLE FOTO: PÅL EGIL TORNHOLM ?? RASK REAKSJON: Butikksjef Jan Petter Steinsholt takket fredag Camilla Kåsa fra Melum for at hun fortet seg til Rema 1000 på Gimsøy for å hente pakken sin like etter at hun fikk meldingen om at julegavene til barna var kommet.
ALLE FOTO: PÅL EGIL TORNHOLM RASK REAKSJON: Butikksjef Jan Petter Steinsholt takket fredag Camilla Kåsa fra Melum for at hun fortet seg til Rema 1000 på Gimsøy for å hente pakken sin like etter at hun fikk meldingen om at julegavene til barna var kommet.
 ??  ?? FYLLER «SØNDAGEN»: De største pakkene må Gimsøy-butikken lagre på blomstertr­aller inne på søndagsåpe­nt.
FYLLER «SØNDAGEN»: De største pakkene må Gimsøy-butikken lagre på blomstertr­aller inne på søndagsåpe­nt.
 ??  ?? HOPER SEG OPP: Rundt 800 pakker fylte fredag hyllene i Post i butikk hos Rema 1000 på Gimsøy.
HOPER SEG OPP: Rundt 800 pakker fylte fredag hyllene i Post i butikk hos Rema 1000 på Gimsøy.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway