Varden

– Brutal debut, sa Dønnestad

- ▶ Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

Henrik Dønnestad hadde 55 mann foran seg på resultatli­sta etter verdenscup­debuten. – Skulle gjerne vaert litt høyere opp på lista, men hadde ikke den optimale dagen, sier 22-åringen.

Gulset- og Team Telemark-løperen fikk debuten som lønn for god innsats til nå i sesongen, og var drøyt seks minutter bak vinneren Sjur Røthe.

Skiensgutt­en legger ikke skjul på at nivået ble en ny erfaring.

– Det første som slår meg, er at dette var brutalt. Et helt annet nivå enn det jeg møter i norgescup og Skandinavi­sk cup. Når jeg samtidig ikke hadde min aller beste dag, ble avstanden stor, sier han som ikke hadde falt i et skirenn på over fire år.

To fall

Lørdag falt han to ganger i løpet av de første åtte kilometern­e av tremila.

– Er ikke det typisk, da? Selv om jeg ikke stivnet helt, blir det slik at man mister momentet og det tar litt tid å komme i gang igjen. Jeg hadde ikke den følelsen før det var gått 12-13 kilometer, sier skiløperen fra Venstøp.

Han følte imidlertid at den siste mila gikk bra unna, og konkludert­e med at en debut som kunne gått bedre, var tidvis ok.

Det skilte to og et halvt minutt opp til 30. plassen. Der så Dønnestad løpere han har kjempet jevnt med i norgescupe­n.

– Det er litt motiverend­e, samtidig som det viser at forskjelle­n fort blir stor når man ikke får det til 100 prosent.

Eksamen neste

Med unntak av femmila i Kollen, er det ikke flere verdenscup­renn denne sesongen der Norge stiller en nasjonal kvote. Følgelig er Dønnestad ganske sikker på at 56. plassen ikke får noen innvirknin­g på nye sjanser i det gode selskapet.

– Denne sesongen blir det ikke noe mer. Jeg må bare jobbe videre på mine arenaer og se om det kan bli nye sjanser neste sesong, sier skiløperen som setter kurs for Sverige og Skandinavi­sk cup allerede onsdag.

Først må han imidlertid tilbake til basen på Lillehamme­r, der det venter eksamen i økonometri onsdag.

– Nå blir det fokus på forberedel­ser til denne, sier Dønnestad.

 ?? FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX ?? FØRSTE: Henrik Dønnestad i sin første verdenscup­start. Brå nivåforskj­ell, vedgikk telemarkin­gen.
FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX FØRSTE: Henrik Dønnestad i sin første verdenscup­start. Brå nivåforskj­ell, vedgikk telemarkin­gen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway