Varden

Andreas (24) spilte med kreft i låret

Andreas Hoppestad (24) hadde vondt i låret, men trodde det var normale smerter fotballkee­pere får. Det viste seg å vaere en kreftsvuls­t.

- Tom.arne.borgersen@varden.no

Sist uke var 24-åringen fra Skien på Rikshospit­alet og opererte vekk svulsten som har gitt ham mye smerter det siste året.

– Ja, jeg håper jeg er frisk nå, for det har vaert en fotballses­ong med masse smerte, sier keeperen med fortid i både Gjerpen og Pors her hjemme i Telemark.

Ett år med smerter

Denne sesongen har han spilt for Fløy på Flekkerøy i Kristiansa­nd, mens han tidligere har vaert innom både Arendal og Donn.

Etter ett år med smerter, og mange undersøkel­ser, tok Andreas selv initiativ til å sjekke smerten ordentlig.

– Som keeper er jeg vant med at det gjør vondt, og jeg trodde dette var normale smerter. Egentlig trodde jeg først at det var en strekk, legger han til.

Han holdt smertene i sjakk med smertestil­lende medisin, men sleit likevel i fotballkam­pene.

– Smertene var veldig sterke, og var sterkere på natta, sier han.

Undersøkt

Han ble undersøkt av fysioterap­eut og det ble tatt ultralyd.

– Først trodde man at det var et tretthetsb­rudd, da man så kulen i låret, legger han til.

Han ble sendt videre til andre undersøkel­ser, og etter CT, røntgen og andre undersøkel­ser viste det seg å vaere en godartet kreftsvuls­t på tre centimeter, et osteoid osteom.

– Jeg ble beroliget med en gang om at dette var en godartet svulst, og fortalt at dette skal gå bra, sier keeperen.

Han fikk valget mellom å ta det bort eller å la det vaere. Han valgte det første, og sist uke ble svulsten operert vekk i Oslo.

Knasket piller

– Det var veldig vondt, men jeg knasket smertestil­lende piller for å holde smerten borte. Derfor var det et enkelt valg å fjerne svulsten, sier Andreas.

Fotballkee­peren håper at han blir bra igjen straks, for han har kontraktst­ilbud liggende fra flere klubber.

– Det blir ikke noe mer i Fløy, men jeg har flere tilbud som venter. Jeg må imidlertid bli frisk før jeg skriver under på noen ny kontrakt, sier han.

Han skal i gang med trening snart, og hvis ikke smertene gir seg, må han operere på nytt.

– Jeg håper at det er bra nå, for jeg har masse igjen å gjøre på en fotballban­e, sier 24-åringen.

▶ Tom Arne Borgersen

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? SVIDD VEKK: Andreas Hoppestad har håp om en smertefri sesong neste år. Her er han innlagt på Rikshospit­alet, hvor han svei vekk en kreftsvuls­t på tre centimeter.
FOTO: PRIVAT SVIDD VEKK: Andreas Hoppestad har håp om en smertefri sesong neste år. Her er han innlagt på Rikshospit­alet, hvor han svei vekk en kreftsvuls­t på tre centimeter.
 ??  ?? I PORS: Andreas Hoppestad (t.h.) hadde flere sesonger i Pors, blant annet sammen med Victor Vindfjell. De siste årene har han spilt på flere av Sørlandets arenaer. Denne sesongen ble en sesong med smerter. Det viste seg at han hadde en kreftsvuls­t i beinet.
I PORS: Andreas Hoppestad (t.h.) hadde flere sesonger i Pors, blant annet sammen med Victor Vindfjell. De siste årene har han spilt på flere av Sørlandets arenaer. Denne sesongen ble en sesong med smerter. Det viste seg at han hadde en kreftsvuls­t i beinet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway