Varden

Startet egen bedrift

Hun er utdannet ingeniør, men lot seg friste av drømmen om å drive egen bedrift. Nå lanserer Martine Lifjeld sin egen klokke kolleksjon: «Urskog»

- ▶ Tone Lensebakke­n tone.lensebakke­n@varden.no

– Jeg har alltid hatt lyst til å drive for meg selv. Så i november startet jeg eget firma og satset alt på klokker, smiler Martine Lifjeld (29).

Klokkene er miljøvennl­ige og laget i tre.

– Jeg er glad i ordspill og synes «Urskog» var et fint navn. Jeg håper å kunne få det ut i mange butikker og til urmakere.

«Urskog» treklokker er opptatt av baerekraft­ig drift av verdens skoger. Alle klokkene er derfor sertifiser­t gjennom FSC som garanterer for en baerekraft­ig produksjon i alle ledd.

To uker – rett i butikk

Martine er fra Skien og bor nå i Porsgrunn. Derfra driver hun nettbutikk.

– Jeg brukte noen måneder på å finne en fabrikk som kunne produsere klokkene slik jeg ville ha dem. Så var det å lage nettbutikk. Men, det har egentlig gått over all forventnin­g. To uker etter at jeg startet firma, ringte butikken Wikka på Brotorvet og ville selge klokkene mine. Det var utrolig gøy, smiler Martine.

Må bestille opp flere klokker

Fabrikken Martine bruker ligger i Hongkong. Urverket er miyota og kommer fra Japan.

– Jeg har alltid vaert opptatt av miljøet. Treverket som blir brukt i klokkene mine er fra ulike deler av verden, men alt er baerekraft­ig og det er sertifiser­t at det ikke er regnskog. Jeg er opptatt av å bevare norsk natur og mangfold. Derfor går litt av overskudde­t fra hvert salg til naturvernf­orbundet og deres arbeid med å bevare norske urskoger og naturskoge­r, forteller Martine.

Hun viser fram de ulike klokkene. Noen har laerreim, mens andre har tre-reim.

– Det er klokkene som har trereimer det har gått mest av. Det er nok de som er mest spesielle for folk.

Responsen har vaert overvelden­de på den ene måneden firmaet har vaert i drift.

– Jeg bestilte 120 klokker i første runde, nå må jeg bestille f lere.

– Designer du klokkene selv? – Jeg vet hvordan jeg vil ha det og setter dem sammen slik jeg vil at de skal se ut. Jeg samarbeide­r tett med fabrikken og vi har samtaler underveis i hele prosessen.

Martine er utdannet ingeniør, men rakk ikke å begynne i det yrket. Nå er hun laerervika­r, samtidig som hun satser stort på klokker.

– Det er dette jeg drømmer om og dette jeg vil. Nå har jeg brukt noen uker på å vise fram klokkene på ulike julemarked­er. Jeg skal også inn til Oslo snart og håper at noen vil ta inn klokkene i butikker der. Jeg håper dette kan bli det store brandet for miljøvennl­ige treklokker i Norge og at folk vil kjenne de igjen, avslutter hun energisk.

 ?? FOTO: TONE LENSEBAKKE­N ?? GRÜNDER: Martine Lifjeld (29) satser alt på miljøvennl­ige klokker. Nå har hun startet sitt eget firma hvor hun satser på sitt eget merke «Urskog».
FOTO: TONE LENSEBAKKE­N GRÜNDER: Martine Lifjeld (29) satser alt på miljøvennl­ige klokker. Nå har hun startet sitt eget firma hvor hun satser på sitt eget merke «Urskog».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway