Varden

Vil ha nasjonalt miljø- og helsesente­r

- ▶ SKIEN ▶ Tore Øyvind Moen tore.oyvind.moen@varden.no

– Et nasjonalt kompetanse­senter for miljø og helse vil gi økt fokus på et viktig fagområde, sier stortingsr­epresentan­t Erlend Larsen (H).

Sykehuset Telemark, Universite­tet i Sørøst-Norge, Herøya industripa­rk og Vekst i Grenland har signert en intensjons­avtale for å få bygd opp et nasjonalt senter i Grenland.

– Vi skal søke om å få dette finansiert over statsbudsj­ettet for 2020, forteller prosjektle­der Maren Anne Rød hos Vekst i Grenland.

Telemark med unikt fortrinn

Telemark med sin industrihi­storie, erfaring og samarbeid mellom industri, sykehus og akademia samt kommuner og fylkeskomm­une har et unikt fortrinn innen en slik satsing, heter det fra samarbeids­partnerne. Initiative­t har tverrpolit­isk støtte fra Telemarksb­enken forteller de.

Støtte fra Vestfold

Erlend Larsen (H) fra Vestfold sitter i helse- og omsorgskom­iteen på Stortinget som sørger for å få en merknad om senteret på plass i årets statsbudsj­ett.

– Vi er i dialog med Vestfoldbe­nken hvor alle er positive, forteller Rød.

– Senteret for arbeidsmil­jømedisin ved Sykehuset Telemark var landets første. Vår industrihi­storie i Telemark har gitt oss mye helsedata. Industrien har og påvirket befolkning­en ellers og det har blitt gjort mange kartleggin­ger. Deler av SFT har og sine røtter i Grenland, forteller, Maren Anne Rød.

-Det er godt kjent i fagmiljøer vi møter ellers i landet at Grenland har kompetanse som er interessan­t for Norge og Europa, sier hun.

 ??  ?? OPTIMISTER: Erlend Larsen (H) og prosjektle­der Maren Anne Røed.
OPTIMISTER: Erlend Larsen (H) og prosjektle­der Maren Anne Røed.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway