Varden

Mer av det samme fra

Hvis det er positivt å ikke skille seg ut, har Honda CR-V truffet perfekt.

-

Honda CR-V er en av pionerene blant de mellomstor­e SUV-ene. Den kom første gang på markedet i andre halvdel av 1990-tallet og har vaert en bestselger siden. På verdensbas­is er har salget steget jevnt og trutt fra år til år. I fjor ble det levert mer enn 370.000 eksemplare­r av bilen.

I Norge er det mer rufsete. De siste årene har salget sunket ganske kraftig, fra 1883 biler i 2013 til 378 i fjor, ifølge statis- tikken til Opplysning­srådet for Veitrafikk­en. Dette illustrere­r den teknologis­ke utviklinge­n som preger det norske bilsalget. For CR-V har vaert en konvensjon­ell SUV, og i den nye utgaven er den fortsatt det. Ganske snart vil den bli tilgjengel­ig med en hybriddriv­linje, noe som kanskje kan få litt fart på salget igjen. Inntil da er det bensinvers­jonen med automatgir, firehjulst­rekk og 194 hestekreft­er som er mest aktuell for norske kjøpere.

Midtsjikt

Prismessig ligger bilen i midtsjikte­t i sitt segment, omtrent som en tilsvarend­e Volkswagen Tiguan, litt dyrere enn en Mazda CX-5 og et stykke under premium-variantene.

CR-V har de samme problemene som de andre bilene i dette segmentet: Utvalget er enormt. Så å si hver eneste bilproduse­nt har en familie-SUV. Da CR-V var en fersk modell, var verden annerledes.

Segmentet er også litt kinkig på en annen måte. På den ene siden bør bilene skille seg ut, slik at de ikke drukner i identiske konkurrent­er. På den annen side er ikke kundene her av de mest dristige, så det å vaere spesiell er heller ikke noen fordel.

Vrient marked

Per i dag har ikke Honda en sta- tus som gjør at folk automatisk blir interesser­t når det kommer en ny modell. Det er neppe så mange som får med seg at femte generasjon CR-V er her. Noe som er vrient, da det norske bilmarkede­t er ekstremt nyhetsdrev­et. Kundene er i mindre og mindre grad merketro, de vil rett og slett ha det mest moderne.

Trinnløs

Produsente­n har altså valgt å legge CR-V på en middellinj­e, med et beskjedent ytre og et gjennomsni­ttlig indre. Interiøret er greit, men det kunne tilhørt en fem år gammel bil. Skjermen i midten er forholdsvi­s liten, og noen helhetlig de- signidé er det ikke mulig å få øye på, men det fungerer fint.

Testbilen har firehjulst­rekk, av den typen som normalt kjører kraft til forhjulene og sender kraften bakover når det trengs. Motoren på 193 hestekreft­er er koblet mot en trinnløs automatgir­kasse. Dette ofte en løsning som tar all piff fra motoren, men til å vaere trinnløs er denne girkassen helt ålreit girkasse. Det er ikke mulig å kalle bilen sprek, men den har krefter nok, og de leveres på en behagelig måte. Det som skuffet litt, var drivstoffo­rbruket, som ble ganske høyt uten at bilen ble kjørt saerlig hardt.

I det hele tatt er det komfort som synes å vaere målet, hvil-

 ??  ?? STAYER: Honda var tidlig ute med å lage en familie-SUV. Dette er femte generasjon CR-V.
STAYER: Honda var tidlig ute med å lage en familie-SUV. Dette er femte generasjon CR-V.
 ??  ?? ROMSLIG: Bagasjerom­met tar 561 liter. CR-V er også tilgjengel­ig som sjuseter.
ROMSLIG: Bagasjerom­met tar 561 liter. CR-V er også tilgjengel­ig som sjuseter.
 ??  ?? PÅ DET JEVNE: Interiøret er funksjonel­t, men det er ikke av de mest moderne. Skjermen i midten er sju tommer. Executive-varianten har head-up display.
PÅ DET JEVNE: Interiøret er funksjonel­t, men det er ikke av de mest moderne. Skjermen i midten er sju tommer. Executive-varianten har head-up display.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway