Varden

Gården brant – eier konkurs

- ▶ SKIEN

Holbergs gate ble tent på, en mann er siktet. Nå er selskapet som eier bygården konkurs.

Kongsberg Eiendomsut­vikling A/S ble slått konkurs etter begjaering fra HTH Kjøkken.

Konkursen har ingen ting direkte med brannen å gjøre, men skyldes at firmaet ikke har betalt for kjøp av kjøkkeninn­redninger, og ikke har midler til å gjøre det.

Selskapet har kjøpt kjøkkeninn­redninger fra HTH for 433.367,40 kroner, som de ikke har betalt.

Skylder 1,4 millioner

Totalt skylder Kongsberg Eiendomsut­vikling kreditorer 1,4 millioner kroner.

Eiendomsse­lskapet et har en samlet gjeld på 11.150.000 kroner. Av det er 2.750.000 gjeld på bygården i Holbergs gate som brant 27. november.

I tillegg skylder de 7 millioner i to eiendomspr­osjekter i Skien og Porsgrunn. Selskapet har bygd to nye tomannsbol­iger, som ikke er helt ferdigstil­t, og ikke er solgt.

Styreleder og daglig leder i Kongsberg Eiendomsut­vikling, Mats Fredrik Stachnik Christense­n, motsatte seg konkursåpn­ing i retten. Han mente firmaets eiendeler var mer verdt enn gjelden.

Det har ikke lykkes varden å komme i kontakt med Christense­n.

Varige betalingsp­roblemer

I retten anslo han verdien av eiendelene, hovedsakel­ig de to tomannsbol­igene og den utbrente leiegården, til rundt 11 millioner.

Retten mente firmaet var insolvent med varige betalingsp­roblemer, fordi det er høyst usikkert når de to tomannsbol­igene kan bli ferdige, selges og gi inntekt til firmaet.

Kongsberg Eiendomsut­vikling eies av Mats Fredrik Stachnik Christense­n og Kim Thorsen, gjennom selskapet Thorsen bygg- og Eiendom AS.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway