Varden

Skrot-Tor fikk hjerteinfa­rkt

Onsdag fikk SkrotTor, Tor Hylland, akutte smerter i brystet. Det viste seg å vaere et hjerteinfa­rkt.

- ▶ ▶ martin.oyvang@varden.no

Torsdag ble han kjørt til sykehuset i Arendal for å få åpnet den tette blodåra.

– Nå har jeg vaert halvveis opp til himmelen før jeg kom ned igjen, sier Hylland på sin karakteris­tiske spøkefulle tone fra sykesenga.

Men onsdagens intense brystsmert­er var derimot ingen spøk.

– Jeg hadde kommet hjem fra jobb, og satte meg ned for å spise. Plutselig fikk jeg akutt sterke smerter i brystet. Det var nesten som å bli sparket av en hest. Så vondt var det, sier Hylland.

Smertene avtok litt utover kvelden, men var der fortsatt da han la seg til å sove.

Sov dårlig

– Det ble en dårlig natts søvn, og da jeg våknet opp i dag tidlig var det egentlig like vondt. Jeg sendte en tekstmeldi­ng til en bekjent, og jeg fikk klar beskjed om å ringe 113 umiddelbar­t, sier Hylland.

Han ble hentet av en ambulanse og kjørt til sykehuset i Skien først. Etter en sjekk der ble det konstatert hjerteinfa­rkt, og han ble dermed sendt videre til hjerteseks­jonen ved sykehuset i Arendal.

– Rotete i kroppen også

– Der fikk de, etter mye om og men, åpnet opp igjen den tette blodåra. Du vet, jeg er vant til å ha det litt rotete rundt meg i butikken. Men det viste seg at det er litt rotete inne i kroppen min også. De forsøkte å komme til den tette blodåra først via høyrearmen, og deretter lysken. Det viste seg å vaere vanskelig, men på det tredje forsøket, via venstrearm­en gikk det heldigvis, sier Skrot-Tor.

For den aktive bruktbutik­kdriveren kom infarktet som et sjokk.

– Det er vanskelig å si en årsak. Et slikt infarkt kan oppstå over tid. Jeg har skjønt det slik at man ikke får så mange signaler fra kroppen før åra tetter seg skikkelig, sier Hylland.

– Du tror ikke du er overarbeid­et da? Noe sier meg at du ikke sier så lett nei til ting.

– Jeg bidrar der jeg kan, men det kan kanskje bli litt mye av og til. Jeg har allerede trappet ned til en 100 prosents stilling, men jeg må kanskje belage meg på å gå helt ned til 75 prosent.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway