Varden

Bygger ny fabrikk og

Han jakter nå tolv ny medarbeide­re og starter på nyåret bygging av ny fabrikk til 150 millioner kroner.

-

▶ Ny skipper på Nel-skuta på Notodden, Erik Løkke-Øwre, regner med å ansatte minst 40 nye medarbeide­re det neste året.

Nel Hydrogen Electrolys­er er ledende for produksjon av elektrolys­ører til vannbasert produksjon av hydrogen til transports­ektoren og industrien. Elektrolys­ørene deler vann i hydrogen og oksygen. Nå er etterspørs­elen i ferd med å ta av.

Satser på Notodden

– Ja, vi merker veldig stor interesse fra en rekke energikrev­ende sektorer om dagen. Den direkte årsaken til at vi nå har ute tolv nye stillinger, og har bestemt oss for å bygge en ny fabrikk her på Notodden, er avtalen med det amerikansk­e selskapet Nikola Motor Company.

– Nikola bygger lastebiler drevet på hydrogen for det europeiske og amerikansk­e markedet. Vi skal levere elektrolys­ører til de fyllestasj­onene i USA. Nel har valgt å satse på oppbygging av produksjon­skapasitet her på Notodden. De tolv – eller mulig enda flere – skal vaere med på design og ledelse av kundeprosj­ekter, forteller Løkke-Øwre.

Nikola-kontrakten ble presentert med en verdi på inntil fire milliarder kroner i en børsmeldin­g 28. juni i år.

Den nye direktøren­e for Nel Hydrogen (dattersels­kap av Nel ASA), som begynte i september, har tidligere over 20 år som toppleder i Elkem og mange år i solenergis­elskapet REC – blant annet var han sentral i oppbygging og drift av RECs anlegg i Singapore i en femårsperi­ode.

Grenland og Kongsberg

– De siste årene har jeg drevet som konsulent. Framover blir det primaert jobbing for Nel her på Notodden, forteller LøkkeØwre, som ukependler fra Hamar. Han har de siste årene vaert både styreleder og konsulent i Varbak Consulting AS.

– Hvor regner du med å kunne hente høyt kvalifiser­te medarbeide­re til Notodden?

– Det er veldig mange dyktige folk, som vil kunne vaere aktuelle til disse stillingen­e. Vi ser jo både etter nye medarbeide­re her på Notodden, i Kongsbergr­egionen og i de mange dyktige miljøene Grenland. Vi er også veldig åpne for å hente medarbeide­re med tilknytnin­g til

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway