Varden

Kjølig samarbeid?

Er samarbeide­t i Grenland godt, eller på frysepunkt­et?

- ▶ ▶ tore.svarverud@varden.no

Flere saker i Skien bystyres budsjettmø­te fokuserte på samarbeide­t mellom Skien og Porsgrunn.

Den første store samarbeids­saken gjaldt naeringsut­viklingsse­lskapet Vekst i Grenland (ViG). Skiens bidrag til selskapet i 2019 er knapt 4,3 millioner kroner.

Styreleder i ViG og Sp-representa­nt Terje Riis-Johansen mente de gjør en god og nyttig jobb. Det har skjedd en omorganise­ring av selskapet nå i høst.

Jørn Inge Naess (Frp) foreslo å kutte to millioner i tilskuddet. ViG har prøvd ulik organiseri­ng. Det vil vaere uheldig å avvikle det i en tid når det regionale samarbeide­t er kjølig, sa Jan Terje Olsen (H).

– Det er mye ViG gjør som ikke kommer fram. Vi kan tenke oss et temamøte i bystyret i vår, foreslo Emilie Schäffer (H).

– Vi skal vaere til nytte. Det er fornuftig at vi jobber sammen. ViG behøver ikke å synes så mye, sa Terje Riis-Johansen Neste sak var egentlig alarmsentr­alen Sør-Øst 110, men debatten kom raskt på avveie.

– Vi har samarbeide­t om mange saker, noen har strandet. Samarbeide­t i Grenland er meget godt. Karianne Hansen er talsmann for sykehusdir­ektøren, sa Rolf Erling Andersen (Ap).

– Andersen er ufin. Her er jeg Frp-representa­nt og bare det, svarte Hansen. Bystyret bevilget 2,8 millioner enstemmig til sentralen.

 ?? FOTO: TORE SVARVERUD ?? JOBBER GODT: Terje Riis-Johansen mener Vekst i Grenland jobber godt. Men selskapet virker mye i det stille.
FOTO: TORE SVARVERUD JOBBER GODT: Terje Riis-Johansen mener Vekst i Grenland jobber godt. Men selskapet virker mye i det stille.
 ??  ?? VANT FRAM: Anne Kongsteien, Rødt fi kk gjennom sitt forslag. Eller var det SVs forslag?
VANT FRAM: Anne Kongsteien, Rødt fi kk gjennom sitt forslag. Eller var det SVs forslag?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway