Varden

Ikke trekk for barnetrygd

- ▶ ▶ tore.svarverud@varden.no

Skien formannska­p får oversendt et forslag om at mottakere av sosialhjel­p ikke skal få trekk i barnetrygd­en. Dette vedtok Skien bystyre mot 14 stemmer fredag kveld, etter et forslag fra Anne Kongsteien (Rødt). Det vil koste 6,9 millioner og hjelpe 1.000 barn. Men det ble kamp om hvem som hadde aeren for forslaget. Åse Gro Bakke (SV) gjorde det klart at hennes parti hadde fremmet et tilsvarend­e forslag i Hovedutval­g for helse og velferd.

Mer praktisk skole

En del av budsjettve­dtaket ble at Skien nå vil arbeide for en grunnskole som i større grad likestille­r praktisk og teoretisk kompetanse.

Odin Adelsten Bohmann (Ap) ønsket at elevene skal møte yrkesforbe­redende praktiske fag fra og med første klasse og ba administra­sjonen om hvordan det kan realiseres.

– Jeg mener dette er et historisk viktig vedtak. For første gang erkjenner altså (som kanskje det første bystyret i Norge?) at skolen er for teoritung. Dette dreier seg jo i stor grad om at innføringe­n av 6-årsreforme­n ikke ble som det var tenkt. Datidens lovnader lovte det beste fra barnehage og det beste fra skole og at 6-åringene skulle få en myk start.

Valgkamp

Den lange budsjettde­batten bød ikke på noen overraskel­ser. Pakken fra posisjonen ble vedtatt. Men man fikk en solid forsmak på valgkampen:

– Skien er overmoden for et skifte. Det skal bli spennende å se om velgerne vil velge et nytt vaskemidde­l, eller bruke det samme gamle skyllemidd­elet, sa Jørn Inge Naess (Frp).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway