Varden

Hva gjør politimest­eren?

- Eirik Haugen Nyhetsreda­ktør

▶ Flere ordførere nekter å inngå samarbeids­avtaler med politiet, melder NRK Telemark. Hovedgrunn­en er at de mener politiet ikke er til stede i lokalsamfu­nnet når innbyggern­e trenger det. Blant kommunene som ikke vil inngå en avtale, er Kragerø, Fyresdal og Vinje. Meningen er at alle kommunene skal inngå avtaler med politiet om hvilke tjenester som skal vaere i kommunene.

▶ Denne uka fortalte Varden at det gikk nesten to timer før politiet kom fram til Fyresdal etter en trafikkuly­kke, noe ordføreren reagerte sterk på. I samme kommune har det også vaert folkemøte der man blant annet snakket om politiets tilstedeva­erelse. Ordfører Jon Rikard Kleven i Vinje har sagt at politiet lager et Blag av kommuner som ikke blir prioritert, mens ordfører Jone Blikra i Kragerø sier han ikke er interesser­t i å signere en avtale med politiet uten tydelige forpliktel­ser om et politi som er mer til stede. Blikra er for øvrig utdannet politi med mange år i etaten.

▶ Det virker som politiet i Telemark gjør hva de kan for å utføre oppgavene de er satt til, men at det rett og slett er for få stillinger og lite ressurser som er lagt igjen her i fylket. Lensmann i Midt- og Vest-Telemark, Sigrid Dahl, har tidligere sagt til Varden at politimest­eren ser behovet for å styrke bemanninge­n i Telemark. Spørsmålet er når det skjer. Det er påfallende stille fra den øverste ledelsen i det nye politidist­riktet og det er all grunn til å etterlyse svar fra politimest­eren på spørsmålen­e som ordførerne reiser.

▶ Når både politikere og politiet selv gir uttrykk for at situasjone­n er svaert frustreren­de, bør innbyggern­e få vite når situasjone­n blir bedre.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway